Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Sinfonietta Rīga un Latvijas Radio koris sajūsmina Ņujorkas publiku

15. novembrī Sinfonietta Rīga devās savā pirmajā braucienā uz Amerikas Savienotajām valstīm, lai kopā ar Latvijas Radio kori un diriģentu Tenu Kaljusti 17. novembrī Linkolna centrā Ņujorkā atskaņotu pasaulslavenā igauņu komponista Arvo Perta skaņdarbus Berliner Messe, Te Deum, Trisagion, Adam’s Lament, informē orķestra pārstāve Aija Semjonova.

Koncerts norisinājās Ņujorkā festivāla White light ietvaros. Šis bija jau trešais festivāls, kurš piedāvā klausītājiem dažādus klasiskās mūzikas koncertus  mēneša garumā.  Pirmais festivāls tika veltīts  igauņu komponistam Arvo Pertam. Šogad festivālā Latviju pārstāvēja _Sinfonietta Rīga _un Latvijas Radio koris, kurš līdzās 17. novembra koncertam Linkolna centrā, 16. novembrī sniedza a cappella programmu Sv. Jaunavas Marijas baznīcā, Ņujorkā.Kamerorķestra Sinfonietta Rīga izpilddirektore Indra Lūkina teic: "Uzstāties kopā ar Latvijas Radio kori Ņujorkā, vienā no izcilākajām koncertzālēm Linkolna centrā, mūsu orķestrim bija liela iespēja un arī atbildība. Koncerts notika 18. novembrī plkst. 3 naktī pēc Latvijas laika. Bija patiess prieks pieņemšanā pēc koncerta, kad visi klausītāji un dalībnieki saskandināja šampanieša glāzes un izteica komplimentus par izcilo sniegumu, pastāstīt par Latvijas dzimšanas dienu. Kopā ar Arvo Perta mūziku un izcilo igauņu diriģentu Tenu Kaljusti mēs kopīgi demonstrējām Baltijas mūzikas kultūras augsto lidojumu."Par izskanējušo koncertu sociālajā vidē jau var iepazīties ar mūzikas kritiķu koncerta recenzijām.__

Harry Rolnick, The Classical Music Network: "Arvo Perta skaņdarbs Trisagion atklāja kamerorķestri Sinfonietta Rīga no vislabākās puses. Valdzinošais stīgu skanējums, izmantojot minora skaņkārtas trīs skaņas, kas vēršas plašumā un atkal ejot mazumā, veido Arvo Pertam raksturīgās harmonijas, noslēdzoties ar akordiem, kuri atkārtojas, veidojot ko līdzīgu "mūžīgajai atbalsij.""

Lewis M. Smoley, Classical Source: "Sinfonietta Rīga spēle bija apbrīnojama un ļoti dinamiski saistīta ar kori. Skaņdarbs Ādama žēlabas bija melodiskāks un dramatiskāks par pārējiem šeit izpildītajiem darbiem, tomēr nekļūstot pārlieku aprakstošs. Šī fascinējoši skaistā skaņdarba izpildījums patiesi bija brīnišķīgs."

Pagājušā gada novembrī ierakstu kompāniju ECM NEW SERIES klajā laida Arvo Perta mūzikas kompakdisku ADAM’S LAMENT. Ierakstā piedalījās Sinfonietta Rīga, Latvijas Radio koris, Igaunijas Filharmonijas kamerkoris, vokālais ansamblis Vox Clamantis diriģenta Tenu Kaljustes vadībā. Šī gada oktobrī Minhenes prestižajā Herkuless zālē notika diska prezentācijas koncerts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja