Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Āgenskalna tirgus paviljonā norisināsies festivāla Skaņu mežs ievadkoncerts

Eksperimentālās mūzikas festivāls Skaņu mežs savu divdesmito jubileju svinēs 23. un 24. septembrī kultūras norišu vietā Hanzas perons, savukārt jau 16. septembrī festivālu ievadīs bezmaksas ievadkoncerts Āgenskalna tirgus paviljona 2. stāvā.

Atceroties festivāla pirmsākumus Āgenskalnā, 16. septembrī, plkst. 18.00 atjaunotajās Āgenskalna tirgus telpās noritēs Skaņu meža bezmaksas ievadkoncerts. Tajā uzstāsies irāņu mūziķis Ata Ebtekars (Ata Ebtekar) jeb Sote - viena no vadošajām figūrām tuvo austrumu eksperimentālās mūzikas scēnā. Kā raksta medijs FACT, Ebtekars palīdz Irānas eksperimentālās mūzikas scēnai kļūt par vērienīgu kulturālu kustību. 

Koncertā uzstāsies arī bundzinieks Kriss Korsano (Chris Corsano), ko medijs The New York Times nodēvējis par "klaiņojošu avangarda mūzikas dūzi". Korsano tiek uzskatīts par vienu no vadošajiem bundziniekiem brīvās improvizācijas un noizroka sfērās; viņš šajā koncertā uzstāsies kopā ar dāņu saksofonisti Loti Ankeri (Lotte Anker), Ziemeļvalstu padomes Mūzikas balvas laureāti. 

Uz skatuves šajā vakarā kāps arī kinomūzikas komponists Mārtins Vīlers (Martin Wheeler), kas prestižajā Kannu kinofestivālā saņēmis balvu par skaņu celiņu filmai Michael Kohlhaas, kā arī ukraiņu elektroniskās mūzikas producente NFNR (Neither Famous Nor Rich), kas Ukrainā vada biedrību Women’s Sound sievietēm un nebinārām personām elektroniskajā mūzikā.

Visbeidzot, pasākumā ar jaundarbu būs klausāms arī pašmāju elektroniskās mūzikas projekts, kas jau kopš Skaņu meža agrīnajiem izlaidumiem turpinājis periodiski atgriezties tā programmā - Andra Indāna Gas of Latvia.

Savukārt  festivāla centrālie koncertvakari noritēs 23. un 24. septembrī kultūras ēkā Hanzas perons. Tā ievērojamākie viesi būs Losandželosas eksperimentālā hiphopa grupa Clipping., producentu duets Space Afrika, avangarda komponists Pēters Ablingers (Peter Ablinger) un kvartets أحمد [Ahmed], ko žurnāls The Wire nupat nodēvējis par "iespējams, progresīvāko džeza grupu uz šīs planētas". 

Koncertu Āgenskalnā būs iespēja apmeklēt bez maksas. Koncertiem Hanzas peronā ir pieejamas vienas dienas biļetes, kas maksā 20 eiro, savukārt divu dienu biļešu cena ir 30 eiro. Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Sote festivālā uzstāsies projekta REMAIIN ietvaros - tas pētī citu kontinentu mūzikas ietekmes Eiropas avangardā. NFNR savukārt pārstāvēs novatoriskās mūzikas platformu SHAPE+. Abus projektus atbalsta ES programma Radošā Eiropa un Kultūras ministrija.

Vairāk informācijas: www.skanumezs.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja