Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Aicina ziedot NSRD albuma Kuncendorfs un Osendovskis pirmatskaņojumam

Kā viens no centrālajiem Hardija Lediņa gada notikumiem iecerēts NSRD albuma Kuncendorfs un Osendovskis aranžijas pirmatskaņojums Valsts kamerorķestra Sinfonietta Rīga izpildījumā diriģenta Normunda Šnē vadībā, Latvijas Nacionālās bibliotēkas koncertzālē.

Lai realizētu šo ieceri un veicinātu laikmetīgās mūzikas jaundarbu radīšanu un publisku atskaņošanu, ir nepieciešams papildu finansējums. Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs aicina finansiāli atbalstīt projektu, kā arī dalīties ar informāciju par šīs kopfinansēšanas platformas darbību. Ikvienam ir iespējams ziedot paša izvēlētu summu platformā Projektu Banka. Pasākuma rīkotāji būs priecīgi par jebkāda vieda ziedojumu un sarūpēs arī pateicības dāvanas katram ziedotājam no Latvijas Laikmetīgās mākslas centra.

Jaunais komponists Platons Buravickis ir radījis nošu partitūru stīgu orķestrim, aranžējot NSRD albumu Kuncendorfs un Osendovskis, kas tiek uzskatīts par vienu no spilgtākajiem latviešu postmodernās avangarda mūzikas piemēriem. NSRD albums tika ierakstīts 1984. gadā mājas ierakstu studijās Bānūžos un Pārdaugavā, ko producēja Ingus Baušķenieks 1985. gadā. Savukārt 1999. gadā tas tika pārizdots CD un kasetes formātā.

Projekta nozīmību komentē mūzikas eksperts Orests Silabriedis: "NSRD ir fenomens, kas diez ko nepakļaujas verbāliem aprakstiem. Ir jāklausās. Vienkārši jāklausās. Var noderēt arī laikabiedru atmiņas. Bet ir vēl trešais ceļš – mīklas pārmīcīšana. Tieši par to ir runa Laikmetīgās mākslas centra piedāvātajā projektā, kur NSRD stāsts par Jūliju, leduslāčiem, priežu čiekuriem, karstvīnu, etiķi, bundziniekiem un citiem (nerunājot par Albertu un Alfrēdu), kas pazīstams ar nosaukumu Kuncendorfs un Osendovskis, tiek pārstrādāts jeb pārmīcīts jaunā kvalitātē - aranžēts Valsts kamerorķestrim Sinfonietta Rīga. Jaunais komponists Platons Buravickis ir absolūti neordināra personība, un viņš labi piemērots darbam ar NSRD materiālu, jo šim puisim ar eleganto tauriņu un smalkajām kurpēm labi pazīstamas dzīves galējības – uz savas ādas pārbaudīta kuģu remontrūpnīcas gaisotne un turpat līdzās mākslas pasaules matērijas no vecmodīgām klavierēm līdz mūslaiku elektronikas jaunākajiem sasniegumiem."

Koncerts iecerēts kā Hardija Lediņa gada kulminācijas un noslēguma pasākums, taču, ja izdosies piesaistīt papildus finansējumu, tas tiks izdots arī audio ieraksta formātā, kļūstot pieejams plašam interesentu lokam.

Lai varētu ziedot, ir jāveic vienkārša reģistrēšanās Projektu Banka platformā un jāizvēlas vēlamā ziedojuma summa, ko var pārskaitīt SEB, Swedbank, Citadele, Nordea vai Paysera internetbankas lietotāji. Gadījumā, ja vēlaties ziedot, bet nevarat to izdarīt Projektu Banka platformā, tad iespējams pārskaitīt ziedojumu uz Latvijas Laikmetīgās mākslas centra Swedbank kontu LV13HABA0001407046197, pretī saņemot gan pateicības dāvanas, gan LR likumdošanā noteiktos nodokļu atvieglojumus.

Līdz kampaņas beigām palikuši divi mēneši, kuru laikā nepieciešams savākt 3000 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja