Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Ansamblis Brokastis četratā aicina uz 10 gadu jubilejas koncertu

Starptautiskajā mūzikas dienā, 1. oktobrī, Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē plkst. 19 džeza un pasaules mūzikas ansamblis Brokastis četratā atzīmēs 10 gadu radošā darba jubileju ar koncertu UBIKVISTS, informēja pasākuma pārstāve Ieva Vītiņa.

Koncerta pirmajā daļā Brokastis četratā piedāvās ieskatu savas daiļrades daudzpusībā un dažādajās šķautnēs, atskaņojot gan pašu ansambļa dalībnieku opusus, gan bulgāru tautas deju aranžijas džeza stilā, ieskanēsies arī latīņamerikāņu mūzikas motīvi.

Koncerta otrajā daļā ansamblim pievienosies orķestris Sinfonia concertante un koncerta īpašais viesis – dziedātāja Aija Vītoliņa. Būs dzirdamas dažādu laikmetu un pazīstamu operu tēmas džeza apdarē un saspēlē kopā ar simfonisko orķestri. Izskanēs fragmenti no G.F. Hendeļa, Dž. Rosini, V. A. Mocarta un Ž. Bizē operām. Koncertā iecerēti vēl daži muzikāli pārsteigumi.

"Ubikvists – tas ir kaut kas visur esošs, visur dzīvojošs, tāds kā mēs, esam dzīvojuši un dzīvojam akadēmiskās, baroka, džeza, tango un pat rokmūzikas vidēs, esam no visiem šiem žanriem ietekmējušies un jau desmit gadus radām savas aranžijas gan akadēmiskās mūzikas, gan pasaules tautu mūzikas darbiem," norāda ansambļa dalībnieki.

Mūzikas žurnālists Orests Silabriedis par ansambli saka tā: "Brokastis četratā ir ļoti talantīgu draugu un domubiedru apvienība, kas slavena ar mocartiski vieglu attieksmi pret skaņām un to salikumiem. Var teikt, ka grupas moto ir darīt prieku cilvēkiem tādā veidā, kas iepriecina arī pašus mūziķus. Trausla un izsmalcināta spēle, gaumīga jokošanās – skaņu silueti nevainojami profesionāli un izteiksmīgi kā labi tušas zīmējumi."

Ansambļa dalībnieki katrs pazīstami kā mūzikas profesionāļi, četri akadēmiski izglītoti mūziķi, kuriem patīk rast prieku mūzikā – Mārtiņš Zilberts (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass), Andis Klučnieks (flauta) un Aivars Krastiņš (sitaminstrumenti).

Biļetes uz koncertu pieejamas visās Biļešu Paradīzes kasē un www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja