Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Arēnā Rīga uzstāsies Eltons Džons

Sers Eltons Džons un viņa grupa 15. novembrī uzstāsies Arēnā Rīga savas pasaules turnejas Wonderful Crazy Night Tour ietvaros.

Sera Eltona Džona koncerts, iespējams, kļūs par pēdējo Latvijā, jo pagājušajā nedēļā Eltons Džons intervijā TV raidījumam Good Morning Britain (ITV) devis mājienu par iespējamo karjeras pabeigšanu, jo ir pienācis laiks dot iespēju pierādīt sevi jaunās paaudzes mūziķiem.

Raidījumā mākslinieks stāstīja par savu karjeru, panākumiem un nākotnes plāniem. Eltons Džons teica: "Man tiešām patīk dziedāt un rakstīt dziesmas, bet pienāk laiks, lai darītu arī kaut ko citu".

Nākamajā gadā Eltons Džons svinēs 70 gadu jubileju. Mākslinieks dalījās ar saviem plāniem: "Es noteikti būšu Losandželosā, kur rīkošu labdarības vakaru".

Savuvārt Koncertā Rīgā izskanēs publikas iemīļotākie hiti un par klasiku kļuvušās dziesmas, kas tapušas mūziķa piecdesmit gadus ilgās karjeras laikā, kā arī skaņdarbi no viņa jaunākā albuma Wonderful Crazy Night.

Kopā ar Eltonu Džonu uz skatuves kāps mūziķa oriģinālā trio bundzinieks Naidžels Olsons (Nigel Olsson), muzikālais direktors un ģitārists Deivijs Džonstons (Davey Johnstone), kas pirmo reizi piedalījās ierakstos kopā ar Eltonu jau 1971.gadā un kļuva par viņa grupas dalībnieku gadu vēlāk, basģitārists Mets Bizonets (Matt Bissonette), perkusionists Džons Maons (John Mahon) un taustiņinstrumentālists Kims Bulards (Kim Bullard).

Eltons Džons ir viens no novērtētākajiem un apbrīnotākajiem mūziķiem, un viņa iespaidīgie skatuves šovi ir pieprasīti visā pasaulē. Aizsācis savu muzikālo karjeru 1969.gadā, Eltons Džons sniedzis vairāk kā 4000 koncertu vairāk kā 80 valstīs.

Viņš ir viens no visu laiku veiksmīgākajiem solo māksliniekiem. Eltona Džona ieraksti pārdoti 250 miljonu lielā tirāžā, albumi 37 reizes ieguvuši zelta un 27 reizes platīna statusu, bet 58 singli iekļuvuši ASV Billboard top 40. Eltonam Džonam pieder visu laiku pārdotākā singla rekords ar dziesmu Candle in the Wind (1997), kas pārdota 33 miljonos eksemplāru.

Eltons Džons ieguvis neskaitāmus apbalvojumus un godalgas, to vidū piecas Grammy balvas, Grammy legend apbalvojumu, Tony balvu un Oskaru, ticis atzīts par labāko britu dziedātāju, iekļauts Rokenrola slavas zālē un Dziesmu autoru slavas zālē, ieguvis Kenedija Centra godalgu, Legend of Live balvu, 12 Aivora Novello apbalvojumus, kā arī bruņinieka titulu no Karalienes Elizabetes Otrās. Nesen Eltons Džons kļuvis par pirmo Britu mūzikas ikonas balvas ieguvēju, kas par visaugstākajiem sasniegumiem tiek piešķirta māksliniekiem, kuru daiļrades izcilība atstājusi ilgstošu iespaidu uz nācijas kultūru.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja