Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Arī šajos Ziemassvētkos durvis vaļā vērs Brīnumskapis

Jau no 1. decembra sāksies muzikālā projekta _Ziemassvētki Brīnumskapī _ceļojums pa visu Latviju, informē Platforma pārstāvis Rimants Liepiņš.Muzikālais projekts Ziemassvētki Brīnumskapī pastāv tikai nepilnu gadu, bet jau paspējis aizraut daudzus Latvijas bērnus. To pierāda apmeklētāju skaits koncertos, papildkoncerti, skolas un mūzikas skolas, kur bērni dzied Brīnumskapja dziesmas, stāsta projekta veidotāji. Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balva 2011 mūzikas albumu Brīnumskapis novērtēja kā labāko bērnu mūzikas albumu.

Koncertizrādes ideja un būtība ir Ziemassvētku svinēšana Brīnumskapī, apvienojot rotaļas, dziedāšanu un dejošanu. Lai gan koncerta pamatā ir muzikālais materiāls, pasākums tiek veidots kā izrāde, kurā iesaistās arī bērni un vecāki. „Kopā iesim peļu un kaķu skolā, spēlēsim hokeju, sapņosim kopā ar meiteni Malvīni, brauksim uz Zanzibāru un pārģērbsimies līdz nepazīšanai,” stāsta projekta pārstāvis R. Liepiņš.

„Šoreiz gan sāksim ar pašu bērnu iniacitīvu, aicinot veidot Ziemassvētku tirdziņu. Jau pirms koncerta bērni ceps piparkūkas un citus saldumus, veidos savus rokdarbus. Tad var doties uz Brīnumskapja Ziemassvētku tirdziņu. Pirms katra koncerta veselu stundu skanēs Ziemassvētku mūzika un būs īsta Ziemassvētku tirdziņa rosība,” norāda R. Liepiņš.

Šogad tiks veidota arī īpaša labdarības akciju. Sadarbībā ar Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalsta biedrību Brīnumskapja komanda aicina bērnus ziedot grāmatas bibliotēkām - gan tās, kuras jau izlasītas, gan pavisam jaunas.

Brīnumskapja komandā ir Ingus Ulmanis (mūzikas producents, dziedātājs, komponists), Andris Sējāns (grupas Cosmos mūziķis, komponists, mūzikas aranžētājs), Aigars Voitišķis (komponists, ģitārists), Kristīne Jurjāne (māksliniece, daudzu teātru, operu un televīzijas raidījumu galvenā māksliniece), Anrijs Grinbergs (mūziķis, mūzikas aranžētājs) un Roberts Rasa (mūziķis, vairāku televīzijas šovu muzikālais vadītājs) un pagaidām noslēpumainā meitene Malvīne.

Projekta kreatīvais vadītājs Andris Sējāns uzsver: „Uz visiem Ziemassvētki Brīnumskapī koncertiem jāierodas laicīgi un jāgatavojas Brīnumskapja Ziemassvētku tirdziņam, kurā ikviens bērns varēs andelēties ar jau mājās iepriekš sagatavotiem paštaisītiem brīnumiem - eglīšu rotājumiem, saldiem vai sāļiem gardumiem un citām Ziemassvētku dāvaniņām.”

Koncertizrāde Ziemassvētki Brīnumskapī notiks Liepājā, Siguldā, Ventspilī, Saldū. Kuldīgā, Ropažos, Cēsīs, Jēkabpilī, Jaunpiebalgā, Dobelē, Īslīcē un Rīgā. Plašāka informācija par koncertu norises vietām un laikiem pieejama interneta vietnē www.platforma.lv. Biļetes iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Pasaulē ir daudz skapju - lieli skapji un mazi skapji, sienas skapji un virtuves skapīši, drēbju skapji un ledusskapji. Ir jauni smuki skapji, kurus pārdod veikalos un arī veci, ķirmju sagrauzti skapji vecās, pamestās mājās. Bet ir arī pavisam neparasti skapji, kurus sauc par Brīnumskapjiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja