Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Arstaruslmirus izdod albumu Skatu punkti

Ceturtdien, 2. aprīlī, klajā nācis producenta un izpildītāja Arstarulsmirus jaunais albums Skatu punkti, kas ir pirmais albums no četru albumu sērijas Vēlējuma dziesmas.

Darbu pie jaunā saturiskā virziena, ko mūziķis sauc par Vēlējuma dziesmām, Arstarulsmirus uzsāka pirms ilgāka laika. Vēlējuma dziesmu mērķis ir vairot vērīgāku un līdzjūtīgāku attieksmi pret cilvēka iekšējo pasauli, kā arī atspoguļot sirsnīgu, atbalstošu un cieņpilnu nostāju savstarpējās attiecībās. 

Skatu punkti ir pirmais no gaidāmo četru Vēlējuma dziesmu albumu sērijas, kurā katrs no albumiem metaforiski atspoguļos kādu no četrām stihijām - ūdens, zeme, uguns, gaiss. Debijas albums veltīts ūdens tematikai, liekot akcentu uz dziļumu, pludenumu, transformāciju, savienošanos ar apkārtējiem un dzīves viļņveidību.

"Ņemot vērā faktu, ka tas, ko mēs atkārtojam daudzkārt, kļūst par mūsu ieradumiem, centos dziesmu tekstos izcelt ideālus, uz kuriem tiecos arī pats. Tādējādi šie ideāli un to iztēlošanās, klausoties un dziedot Vēlējuma dziesmas, var kaut par miligramu vairoties mūsu ieradumu kopumā," par jaunā albuma konceptu stāsta Arstarulsmirus. "Albuma radošais process bija sadarbību un savstarpējo papildinājumu piepildīts, kas ļoti labi sader ar albuma tituldziesmas piedziedājuma vēstījumu - Mēs esam skatu punkti, kas papildina citus."

Muzikālais mērķis bija likt uzsvaru uz harmonisko un melodisko pusi, sitamo instrumentu partijas atstājot otrajā plānā. Lai vairotu kompozīciju melodiskumu tika pieaicināts daiļvokālu kvintets, kura sastāvā ir pieci solisti - Laima Dimanta, Madara Orola, Jevgēnija Krupenkina, Lauris Valters un Rihards Bērziņš. Kvintets piedalās teju vai visās albuma dziesmās, bagātinot tās ar krāšņiem daudzbalsīgiem dziedājumiem.

Lielas daļas kvinteta daudzbalsīgi izpildīto aranžiju līdzautore ir Laima Dimanta, kuras ieguldījums šī albuma tapšanā ir tiešām neatsverams, jo viņa uzņēmās un ļoti veiksmīgi kūrēja kvinteta sagatavošanos ierakstiem, kā arī pašus vokālu ierakstus. 

Albuma tapšanā piedalījās arī Mārcis Auziņš, Romāns Faļkenšteins, Elvis Lintiņš, Staņislavs Judins, Linards Šveklis, Sergejs Laletins.

Albuma mūzikas autori ir Arstarulsmirus, Laima Dimanta, Mārcis Auziņš, tekstu autors - Arstarulsmirus, aranžiju veidojuši Arstarulsmirus, Laima Dimanta, Elvis Lintiņš, Romāns Faļkenšteins un Mārcis Auziņš.

Albumu Skatu punkti var noklausīties mūzikas straumēšanas vietnē Spotify.

Līdz ar jauno albumu tiek publiskots dziesmas Turpinājums videoklips. Pašizolācijas situācija mudināja Arstarulsmirus meklēt jaunus radošus risinājumus, tāpēc mūzikas video dziesmai Turpinājums tika filmēts patstāvīgi, izmantojot tikai telefona kameru un radošu pieeju ierobežotos apstākļos. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja