Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

AUDIO: Izdos mūzikas un dzejas disku bērniem “Lellīte Lolīte”

Svētdien, 7. novembrī, Latvijas Leļļu teātrī tiks prezentēts jauns mūzikas un dzejas disks bērniem „Lellīte Lolīte”, kurā  teatrālā izpildījumā  dzirdamas latviešu zelta klasikas vērtības – slavenais Raiņa dzejas cikls un Arvīda Žilinska bērnu dziesmiņas Raimonda Petrauska aranžējumā, informēja teātra pārstāve Rūta Birzleja.

Sākotnēji to būs iespējams iegādāties Latvijas Leļļu teātra kasē, laika gaitā arī citās mūzikas tirdzniecības vietās.Diska idejas autori un galvenie izpildītāji ir aktrise Dace Vītola un pianists Raimonds Petrauskis, kuri pēc izrādes tapšanas nolēma tās muzikālo un daļu dzejas materiālu apkopot ierakstā. „Darbs pie Lolītes bija ļoti interesants. Man gan Rainis, gan Žilinskis ir vērtības ar lielo burtu, kaut kas pamatīgs, bet tajā pašā laikā ļoti sirsnīgs un cilvēcisks. Man šķiet, izrādē mums izdevās gan saglabāt šo sajūtu, gan pielikt svaigus akcentus, tāpēc gribējām, lai rezultāts ir pieejams lielākam klausītāju lokam,” saka Raimonds Petrauskis.  “Izrādes un arī  ieraksta mākslinieciskā režisore Vija Blūzma šo darbu veidojusi kā Raiņa radītā tēla – lellītes Lolītes – ceļu cauri paaudzēm, kļūstot par neatņemamu sastāvdaļu katrā no tām. Neatkarīgi no vecuma, ikvienam ar to saistās kādas atmiņas – laiki un cilvēki mainās, bet Lolīte paliek kā kaut kas vienojošs un nemainīgs. Disku var klausīties kā muzikālu dzejas pasaku, sekot līdzi tēlu maiņām un kopā ar Daci Vītolu dziedāt un mācīties sirsnīgās Arvīda Žilinska dziesmiņas, kuru vārdi atrodami pievienotajā grāmatiņā,” atklāja Rūta Birzleja.  

Top komentāri

ak
a
Normāls ģīmis vai tad bērniem jau no bērnības jāpārņem saldais bārbiju smaids ? šī bilde droši ir no septiņdesmitajiem gadiem, kad fotogrāfēšanās salonā bija notikums un rituāls un bērni arī ar attiecīgu svarīgumu un biški bailēm to uzņēma. Tas mūsdienu bērnam no zīdaiņa vecuma- jau piecreiz dienā ir bildes- es uz podiņa, es bez podiņa, es podiņā... smaaaaidiiii. tik.. bet cik no mūsdienu ģimenēm kaut vienreiz gadā aizved bērnus uz salonu nobildēties... tad arī redzēs nopietnību...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

AUDIO

Noklausies dziesmu no CD "Lellīte Lollīte"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja