Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Baltijā vienīgais grupas The Cure koncerts notiks Rīgā

Nākamā gada 6. oktobrī Arēnā Rīga ar pirmo un līdz šim vienīgo koncertu Baltijas valstīs uzstāsies kulta grupa The Cure, informē koncertaģentūra LTips

Nav pārspīlēti apgalvot, ka vairāk nekā 40 gadu laikā harismātiskā Roberta Smita vadītās grupas daiļrade kļuvusi par sajūsmas, iedvesmas, atdarināšanas, uzmundrinājuma un pat mierinājuma avotu nu jau vairākām klausītāju, mūziķu, mākslinieku, dizaineru un citu radošu cilvēku paaudzēm. 

Apzinoties The Cure dziļo muzikālo un kulturālo nozīmību, šis nebūs vienkārši vienas dienas koncerts, bet pasākumu kopums, kas norisināsies nedēļā, sākot no 3.oktobra. Lai nepalaistu garām jaunumus, sekojiet ziņām https://www.facebook.com/ltipsagency.

Grupu The Cure (sākotnēji Easy Cure) Anglijas pilsētā Krolijā Roberts Smits izveidoja kopā ar saviem skolas biedriem 1976. gadā. Debijas albums Three Imaginary Boys jau ar The Cure vārdu iznāca 1979. gadā, un kritiķi to uzreiz novērtēja pozitīvi, kategorizējot grupu postpanka un jaunā viļņa virzienā. Līdz ar nākamo albumu Seventeen Seconds mūziķi pakāpeniski pievērsās jaunam, drūmākam stilam, kas kopā ar Roberta Smita skatuvisko tēlu spēcīgi ietekmēja topošo gotiskā roka žanru, kā arī visu subkultūru, kas galu galā izveidojās ap šo žanru. 

Kopš tā brīža The Cure mūziķi tiek uzskatīti par vieniem no gotiskā roka aizsācējiem un spilgtākajiem tā pārstāvjiem. Roberts Smits gan vienmēr atgaiņājies no vēlmes ierindot grupu kādā noteiktā kategorijā: "Ir tik nožēlojami joprojām redzēt "gotu" birku pie The Cure vārda. Mēs neesam klasificējami. Iespējams, ka bijām pieskaitāmi postpankam, kad sākām, bet kopumā tas nav iespējams... Es vienkārši spēlēju The Cure mūziku, lai ko tā arī nozīmētu."
 
Karjeras laikā grupa The Cure izdevusi 13 studijas albumu, vairākus koncertierakstus un izlases. Nav noslēpums, ka Roberta Smita veidols patapināts Tima Bērtona filmai Edvards Šķērrocis. Pēc filmas iznākšanas uz ekrāniem Roberts Smits muzikāli sadarbojies ar Timu Bērtonu divās citās viņa filmās.

Biļešu iepriekšpārdošana uz koncertu Biļešu servisa tīklā notiks no trešdienas, 8. decembra, plkst. 10 līdz piektdienai, 10. decembrim, plkst. 10.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja