Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Čārlzs Bredlijs. Soulmūzikas kliedzošais ērglis

Čārlza Bredlija māksla ir skaņās ietērpta cīņa par izdzīvošanu un emociju plosītas dvēseles atkailināšanās akts

Pusmūža vīrs ar skarbu dzīves pieredzi un nepiepildītu sapni, kas jau gandrīz ticis izmests mēslainē, kad necerēti uzsmaida Laimes māte un ilgās gaidas pārvērš īstenībā. Tāda varētu būt 67 gadus vecā amerikāņu soulmūziķa Čārlza Bredlija īsā biogrāfija.

14 gadu vecumā apmeklētais fankmūzikas leģendas Džeimsa Brauna koncerts tik ļoti iespaidoja Čārlzu Bredliju, ka viņš nolēma kļūt par mūziķi. Tomēr ilgus dzīves gadus viņš vairāk cīnījās par izdzīvošanu, nevis nodevās muzicēšanai. Sapņu profesijai Čārlzs Bredlijs "uz pusslodzi" pievērsās tikai gandrīz 50 gadu vecumā, kad dažādos Bruklinas klubos piepelnījās, atdarinot Džeimsu Braunu. Vienā no šādām uzstāšanās reizēm viņu pamanīja soulmūzikas izdevniecības Daptone Records (atdzīvina 60. gadu soulmūzikas skanējumu, izdod arī izcilās dziedātājas Šāronas Džonsas ierakstus) šefs, kurš mākslinieku saveda kopā ar Daptone Records paspārnē esošajiem mūziķiem.

Čārlza Bredlija debijas plate No Time for Dreaming iznāca 2011. gadā, kad dziedātājam bija 62 gadi. Maisam gals bija vaļā, un 2013. gadā klajā nāca albums Victim of Love. Šogad aprīlī dienasgaismu ieraudzīja mūziķa trešais studijas ieraksts Changes, kura tituldziesma ir tāda paša nosaukuma balāde, ko 70. gadu sākumā sarakstīja Rīgā nupat pabijusī britu smagā roka grupa Black Sabbath. Tā ir arī albuma spēcīgākā dziesma, kas Čārlza Bredlija izpildījumā izskan daudz spēcīgāk par oriģinālu, jo no klasiskas klavierbalādes ir pārtapusi emociju plosītas dvēseles atkailināšanās aktā, kas vislabāk attaisno dziedātājam piešķirto titulu "soulmūzikas kliedzošais ērglis".

Lai gan Čārlzs Bredlijs savulaik uz skatuves perfekti attēloja Džeimsa Brauna dziedāšanas manieri, daudzi kritiķi viņa spēcīgo balsi un mūziku salīdzina ar soulmūzikas hipija Otisa Redinga daiļradi, kurš atšķirībā no raksta varoņa panākumus plūca agrā jaunībā, bet nepiedzīvoja tik cienījamas vecumdienas kā Čārlzs Bredlijs, jo gāja bojā 26 gadu vecumā.

Čārlzs Bredlijs uzstāsies svētdien, 17. jūlijā, plkst. 16.15 uz Lattelecom skatuves 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja