Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Čikāgas piecīši iestāda kokus Likteņdārzā

Otrdien pusdienas laikā Likteņdārzā pie vecās Rīga - Maskava šosejas skanēja Amerikas latviešu vokāli instrumentālā ansambļa Čikāgas piecīši dziesma - leģendārās grupas dalībnieki savas piecdesmitās dzimšanas dienas koncertu turnejas laikā bija ieplānojuši arī braucienu uz Likteņdārzu, lai to apskatītu un iestādītu kociņus. Čikāgas piecīši simboliskā vietā vecās šosejas malā - ar skatu uz Kokneses luterāņu baznīcu – nodziedāja arī trīs dziesmas ar Valda Krāslavieša vārdiem, portālam Diena.lv pastāstīja Kokneses fonda Valdes priekšsēdētāja Valda Auziņa.

Starplaikā starp Čikāgas piecīšu koncertiem ar vairāku ansambļa dalībnieku iniciatīvu, kas atsaukušies Likteņdārza īstenotāja, Kokneses fonda, dibinātāja Viļa Vītola labajām idejām, Janīna Ankipāne, Lorija Vuda, Uldis Streips, Armands Birkens un Legzdiņu dzimtas pārstāvji pirmo reizi viesojās arī Likteņdārzā, iestādot kociņus ar veltījumu: „Čikāgas piecīšu ansambļa dalībniekiem - Modrim Avotiņam, Ģirtam Puriņam un Uldim Ievānam, kas tagad dzied un spēlē aizsaulē, Eslingenas audzēkņiem un skolotājiem, Streipu un Legzdiņu dzimtām un Grigorijam un Annai Ankipāniem.”

Šovasar Čikāgas piecīši ar vērienīgu koncertu turneju svin savas pastāvēšanas 50. gadadienu un ar koncertiem viesojas Siguldā, Ventspilī, Jelgavā, Alūksnē, Bauskā, Baložos un Valmierā. Pēc jubilejas koncertu turnejas noslēguma Latvijas Nacionālajā teātrī, Rīgā Čikāgas piecīši aicina uz sadziedāšanos Rīgai 810 lielkoncerta Meistars. Dziesma. Leģenda otrajā daļā, 20. augustā.

Daļa no ansambļa dalībniekiem solījuši būt klāt arī Latvijas Televīzijas organizētajā ziedojumu akcijā Top Latvijas Likteņdārzs, kas Latvijas Televīzijas pirmajā programmā tiešraidēs būs skatāma 23. augustā.
Atzīmējot leģendārās grupas Čikāgas piecīši 50 gadu pastāvēšanu, top arī filma, kuras producents un režisors ir Igors Linga kopā ar skaņu operatoru Klāvu Siliņu. Tās pirmizrāde paredzēta šogad rudenī.  

Čikāgas piecīšu koncertu turneja Latvijā turpinās - piektdien, 12. augustā paredzēts koncerts Preiļos, Parka estrādē, sestdien, 13. augustā ansamblis uzstāsies Alūksnes Pilssalas estrādē, svētdien, 14. augustā Čikāgas piecīši koncertēs Bauskas Pilskalna estrādē. Trešdien, 17. augustā ansamblis uzstāsies Baložu kultūras namā, bet ceturtdien, 18. augustā - Valmieras estrādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja