Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Dabasu Durovys" septembrī izdos debijas albumu

2008.gada septembrī klajā nāks latgaliešu pozitīvā roka grupas "Dabasu Durovys" pirmais mūzikas albums ar nosaukumu "Ļepetņīks" – ‘taurenis’ latgaliski, informē grupas menedžments. Mūzikas albumu veido 11 grupas kompozīcijas, no kurām pazīstamākās ir "Bezpruotā", ''Vipingys blūzs'', ''Piparmātru čajs'', "Maņ nav" un citas.

Dziesmu mūzikas un tekstu autori ir grupas "Dabasu Durovys" dalībnieki Arnis Slobožaņins, Jānis Veliks, Egils Kulmanis. Savukārt dziesma "Soldons leits" tapusi sadarbībā ar Latgales jauno dzejnieku Oskaru Orlovu (Raibīs Suņs).

Grupas "Dabasu Durovys" mūziķi stāsta, ka grupai albuma izdošana ir arī kā loģisks pieturas punkts radošanā darbībā. Arnis Slobožaņins uzsver, ka klausoties albumā apkopotās dziesmas, klausītajs varēs just, kā grupa ir attīstījusies pēdējo divu gadu laikā.

Albums ierakstīts "Rīgas Skaņu ierakstu studijā" un "Latgales Radio" ierakstu studijā laikā no 2006. līdz 2008.gadam.

Lai tiktos ar saviem atbalstītājiem, septembrī notiks vairāki jaunā mūzikas albuma prezentācijas pasākumi.

10.septembrī grupa "Dabasu Duorovys" pulcēs savus draugus un atbalstītājus Daugavpilī restorānā "Plaza" (viesnīcā "Latgola"), kur notiks pirmais albuma "Ļepetņīks" prezentācijas pasākums – koncerts.

12.septembrī Rīgā, klubā "Depo" notiks albuma "Ļepetņīks" prezentācija un koncerts, kur uzstāsies arī "Dabasu Durovys" draugu grupas no Latgales – "Bez PVN", "D-Light", "Green Novice", "Likteneigais pagrīzīns iz Vainovu", "New Buzz" - un no Rīgas - "Xenos", "Restauratori".

20.septembrī Balvu rajona Šķilbēnu pagasta Upītē grupa "Dabasu Durovys" ar koncertu viesosies latgaliešu mīlas dziesmu un dzejas festivālā "Upītes Uobeļduorzs".

Grupa "Dabasu Durovys" izveidota 2006.gada sākumā Daugavpilī. Grupas pamatsastāvā darbojas Arnis Slobožaņins (balss, akustiskā ģitāra), Sergejs Čakāns (bass), Egils Kulmanis (balss, alta saksofons), Jānis Veliks (bungas),Edgars Kluss (solo ģitāra).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja