Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Džeza laboratorijas nedēļa Saulkrastos

Mūzikas festivāls Saulkrasti Jazz, kas 1997. gadā tika izveidots kā bundzinieku saiets, bet vēlāk pārauga daudzveidīgā džeza festivālā, šovasar svin jau 21. dzimšanas dienu.

Visu nedēļu līdz 21. jūlijam Saulkrastos ierastajā vietā uz brīvdabas skatuves Minhauzena Undā piedāvā Baltijas valstu, Eiropas un zijas džeza mākslinieku uzstāšanās, savukārt dienā notiek izglītojošās nodarbības radošajā nometnē jauniešiem.

Šogad festivālā piedalās 26 mākslinieki un ansambļi – tajā skaitā trīs bigbendi. Festivāla galvenais viesis ir Polijas džezroka grupa Laboratorium, bet ļoti īpašs notikums būs Latvijas džeza leģendas, kontrabasista Borisa Banniha 70 gadu jubilejas koncerts, kuru joprojām aktīvi muzicējošais jubilārs sniegs jau šovakar, 18. jūlijā, kopā ar Modal Jazz Ensemble, kurā spēlē Latvijas džeza profesionāļu izlase. Viņiem piebiedrosies dziedātājas Evilena Protektore un Olga Pīrāgs. Boriss Bannihs aktīvi muzicē jau vairāk nekā 40 gadu. Viņš spēlējis Latvijas Radio bigbendā, New Moscow Jazz Band un citos džeza kolektīvos.

Apaļu jubileju (80) svin arī Armēnijas Valsts bigbends, kura vieskoncerts pietaupīts festivāla Saulkrasti Jazz vainagojumam 21. jūlijā plkst. 21. Šis bigbends izveidots jau 1938. gadā, piedzīvojis darbības pārtraukumu sociāli un ekonomiski grūtajos 90. gados, bet kopš atjaunošanas 1997. gadā ieguvis vairākus starptautiskus apbalvojumus un laidis klajā trīs albumus. Repertuārā ietilpst ne tikai pasaules slavenākās džeza kompozīcijas, bet arī armēņu tautas džeza mantojums un mūsdienu kompozīcijas.

1971. gadā, kad Laboratorium parādījās uz Polijas mūzikas skatuves, tas kļuva par īstu atklājumu: izcili mākslinieki, radošas kompozīcijas! 1973. gadā klajā laisto grupas debijas albumu Modern Pentatlons nedēļas laikā pārdeva vairāk nekā 100 000 eksemplāru.

Interesantu piedzīvojumu sola Izraēlas kontrabasista Ehuda Etuna un viņa trio uzstāšanās 19. jūlijā. Ehuds Etuns izveidojis savu, unikālu kontrabasa spēlēšanas metodi un izceļas ar īpaši maigu un muzikālu spēles manieri, kas viņa rokās spēj padarīt kontrabasu par neiedomājami melodisku instrumentu. Programma: www.saulkrastijazz.lv.

Top komentāri

einars
e
Vispār jau Modern Pentathlon, izdots 1976.gadā. Viens no labākajiem poļu džeza ierakstiem vispār.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja