Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Elīna Endzele plūc laurus timpānistu konkursā Parīzē

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sitaminstrumentu mūziķe Elīna Endzele izcīnījusi 2.vietu Starptautiskajā timpānistu konkursā Parīzē “International Timpani competition Paris 2008”, kas Parīzes konservatorijā Conservatoire National de Région de Paris notika no 25 novembra līdz 30.novembrim. Uzvara gūta vecākajā grupā, turklāt 24 gadus vecajai latviešu mūziķei tas bija mūžā pirmais starptautiskais konkurss.

Līdz šim šādā konkursā Latvija nav tikusi pārstāvēta vispār. “Manā grupā pārsvarā bija francūži, viena korejiešu mūziķe, divi puiši no Austrijas, pa pārstāvim no Grieķijas, Taivānas un Polijas. Starptautiska bija arī žūrija. Konkurss norisinājās trīs kārtās un mums visiem bija ļoti smags, jo bija jāspēlē visaugstākās grūtību pakāpes repertuārs," Dienai stāsta E.Endzele, sazvanīta pirmdienas vakarā, uzreiz pēc ielidošanas atpakaļ Rīgā. "Visa žūrija bija burtiski iemīlējusies lieliskajā un ļoti pievilcīgajā latviešu mūziķē," — no Parīzes pavēstīja amerikāņu sitaminstrumentu mākslinieks Džonatans Hāss, kurš vērtēja konkursu starptautiskās žūrijas sastāvā.Sievietes pie timpāniem vēl joprojām ir diezgan liels retums, E.Endzeles grupā viņa un korejiešu timpāniste bijušas vienīgās daiļā dzimuma pārstāves. Parīzē viņa arī uzstājusies divos koncertos sitaminstrumentu mūzikas festivālā “perKumania”. Kopā ar savu koncertmeistari Ievu Kļaviņu viņa atskaņoja skaņdarbu “Challenge”, ko sacerējis ievērojamais Francijas sitaminstrumentu virtuozs, komponists un pedagogs Žaks Delakrūzs. Slavenais mūziķis arī pats bija klāt  viņam veltītajā koncertā. Savukārt festivāla noslēgumā E.Endzele muzicēja kopā ar Parīzes sitaminstrumentu ansambli.

Top komentāri

Chiepa
C
Man milzīgs prieks par Elīnu Endzeli! Man ir bijusi tā laime dzirdēt viņas spēli koncartā "Mūziķi Zvannieku bērniem" - viņa ir lieliska! :)
Anda
A
Prieks par latviešu mūziķi! Apsveicu!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja