Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Enerģijas apmaiņa – dodot gūto neatņemt

Prāta vētrai – pieci vērienīgi brīvdabas koncerti Latvijā

Viņus – Prāta vētru – par savējiem sauc gan pensionāri, gan bērnudārznieki. Nu jau trīs paaudzes klausās viņu dziesmas un par savu pienākumu uzskata apmeklēt kādu no koncertiem, kuros padziedāt līdzi. Iespēja ir – koncertturneja Skārda bungu tūre ir izsludināta!

Koncertturnejas nosaukums atvasināts no pavasarī iznākušā mūzikas albuma Par to zēnu, kas sit skārda bungas. Visu albumā iekļauto dziesmu autori ir grupa Prāta vētra, Ingars Viļums un albuma producenti – zviedri Povels Olsons un Davids Larsons. Atsevišķām dziesmām savu artavu devuši arī Arnis Račinskis un Sergejs Timofejevs. Grupas Prāta vētra mājas lapā teikts, ka "viens no albumu raksturojošiem lielumiem ir prieks – prieks radot dziesmas, prieks sadarbojoties, prieks dziedot un spēlējot, prieks, esot kopā ar draugiem kopš bērnudārza laikiem". Kaspars Roga apgalvo, ka albums ir "par tiem zēniem, kas deg un iededz liesmu citos". Viņš intervijā žurnālam Una stāsta: "Albuma tituldziesma ir par zēnu, kurš sit skārda bungas. Šāds zēns sēž katrā no mums un ir mazs revolucionārs, kurš gatavs atkal un atkal sist savas bungas pret visām pasaules netaisnībām. Mēs gribam atgriezt savu draiskulīgo enerģiju un palīdzēt arī citiem atcerēties, kādi mēs visi bijām bērnībā un kāda bija Prāta vētra."

Grupas vērtība ir tas, ka savā komandā viņi nemainīgi ir četri. Ilgus gadus ar grupu kopā ir basģitārists Ingars Viļums, kurš ir arī dziesmu līdzautors. Grupas menedžerei Aijai Auškāpai no albuma Par to zēnu, kas sit skārda bungas vistuvākā ir dziesma Pirmais latvietis uz Mēness. "Principā visas albuma dziesmas skanēs tūrē," stāsta A. Auškāpa un piebilst, ka būs dziesmas gan senajiem faniem un arī tiem, kuri Prāta vētras fanu pulkam pievienojušies vien nesen. Katrā no koncertiem būs arī viesi.

Pirmais Prāta vētras koncertturnejas Skārda bungu tūre koncerts plānots Jelgavā. Tieši tur 1989. gadā (nākamgad grupai būs 30 gadu!) izveidojās grupa, kuras kodols bija draugi no Jelgavas 1. vidusskolas. Koncerta dienā Jelgavā tiek plānota veloekskursija Prāta vētras ceļš no skolas aktu zāles līdz arēnai. Veicot 20 kilometrus pa Jelgavu, paredzēts doties gar bērnudārzu Zemenīte, kur pirmās gudrības smēlušies Kaspars Roga un Renārs Kaupers, aplūkot Jelgavas Mūzikas skolu, kuru absolvējis Māris Mihelsons, pabūt pie bijušās Jelgavas 1. ģimnāzijas, kur mācījušies mākslinieki, un arī citviet.

Koncertturneja Skārda bungu tūre sāksies 21. jūlijā Jelgavā, turpināsies 28. jūlijā Valmierā, 3. augustā Ventspilī, 11. augustā Daugavpilī, bet noslēgsies 17. augustā Rīgā – Mežaparka Lielajā estrādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja