Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāls Baltica pulcēs vairāk nekā 200 folkloras kolektīvus no Latvijas un ārzemēm

No 6. līdz 10. jūlijam norisināsies Starptautiskais folkloras festivāls Baltica. Festivāls piedāvās daudzveidīgu pasākumu programmu Rīgā, Talsos, Siguldā, Turaidā, Inčukalnā, Krimuldā, Mālpilī, Jūdažos, Inciemā, Lēdurgā, Kuldīgā, Alsungā, Skrundā, Ventspilī, Popē un Dundagā, kopā pulcējot 225 dažādus folkloras kolektīvus.

Visplašāk festivālā Baltica būs pārstāvēta Latgale, dažādos festivāla notikumos piedaloties 76 kolektīviem, savukārt Rīgu un Rīgas reģionu pārstāvēs 35 kolektīvi, bet Kurzemi – 41 kolektīvs. Festivālā piedalīsies arī 38 Vidzemes, 29 Zemgales un 3 Sēlijas kolektīvi. Festivāla dalībnieki ir kolektīvi, kas festivāla Baltica repertuāra pārbaudes skatē par savu sniegumu saņēmuši I vai II kategoriju.

Festivāla dalībnieku vidū būs arī divi latviešu diasporas kolektīvi – Ziemeļanglijas latviešu folkloras kopa Dūdalnieki un Latvijas Nacionālās kultūras biedrības Igaunijā folkloras kopa Rēvele, kā arī četri viesu kolektīvi: muzikantu grupa no Mostes Igaunijā (Mooste Rahvamuusikakooli Piiliklubi), dziedātājas no Serves Sāremā (Sõrve ansambel Ammuker), folkloras ansamblis Labingis no Viļņas, kā arī Viļņas Universitātes folkloras ansamblis Ratilio. Festivāla viesus būs iespēja dzirdēt 6. jūlija koncertā Kaimiņu būšana Latvijas Nacionālajā bibliotēkā un 8. jūlijā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā tradicionālās daudzbalsības koncertā Saskanēja man dziedot, kā arī citās festivāla norises vietās Vidzemē un Kurzemē.

Tradicionāli starp festivāla viesiem būs arī stāstniecības nozares pārstāvji. Apmeklētājiem būs iespēja gremdēties lietuviešu stāstnieces Mildas Varnauskaites (Viļņa) un oksitāņu stāstnieces Monikas Burgas (Monique Burg) iztēlē un mantotajās atmiņās.

Detalizētu informāciju par programmu un plānotajām norisēm var iegūt festivāla tīmekļvietnē http://www.festivalbaltica.com/programma/.

Ieeja Starptautiskajā folkloras festivālā Baltica pasākumos bez maksas. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Turaidas muzejrezervātā ieeja atbilstoši muzeja cenrādim.

 

2022. gadā Starptautiskā folkloras festivāla Baltica tēma ir Spēle un moto Nāc ar mani spēlēties. Baltica kopš 1987. gada notiek kādā no Baltijas valstīm, sadarbojoties valsts un pašvaldību institūcijām, kā arī nevalstiskajām organizācijām. Festivālu organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, Turaidas muzejrezervātu, Kuldīgas novada pašvaldību, Rīgas domi, Siguldas novada pašvaldību, Talsu novada pašvaldību, Ventspils novada pašvaldību un Ventspils Kultūras centru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja