Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Jūrmalas festivāla noslēguma koncerts

Sestdien, 28. jūlijā, ar grandiozu GALA koncertu noslēdzās 4. Jūrmalas festivāls, tā noslēguma koncertā uzstājās festivāla goda mākslinieks Aleksandrs Antoņenko (tenors), starptautiski atzītā latviešu operdziedātāja Alisa Zinovjeva (soprāns) un izcilākais latviešu basbaritons Egils Siliņš, informēja pasākuma pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Koncerta skanējumu kuplināja izcilais Latvijas Radio koris un Jūrmalas festivāla orķestris diriģenta Villo Pāna (Vello Pähn) vadībā.

Koncerta īpašais viesis bija 37. Starptautiskā Hansa Gabora Belvederes jauno operdziedātāju konkursa uzvarētājs – tenors Sungo Kims (Sungho Kim) no Dienvidkorejas.

GALA koncerta divdaļīgajā programmā baudījām gan latviešu klasiskās mūzikas zelta izlasi, gan spožākās pasaules opermūzikas lappuses – itāļu un franču opermūzikas kaislības, bel canto mākslas parādi un operetes šarmanto valdzinājumu.

Jūrmalas festivāls norisinājās no 24. līdz 28. jūlijam. Festivāla goda mākslinieks dziedātājs Aleksandrs Antoņenko kopā ar Latvijā un pasaulē atzītiem māksliniekiem Kristīni Opolais, Kseniju Sidorovu, Egilu Siliņu, Alisu Zinovjevu, pianistiem Osokiniem, Vinetu Sareiku, Daniilu Bulajevu, diriģentu Aināru Rubiķi, Jūrmalas festivāla orķestri un citiem māksliniekiem sagādāja neaizmirstamu vasaras muzikālo piedzīvojumu Dzintaru koncertzālē.

 

Top komentāri

precizejums
p
Tās zvaigznes ir Garanča, Kovaļevska un Antoņenko, jo Inga Kalna tagad dzied ļoti maz. Opolo ir ļoti grūti klausīties, ne velti pat nelsons šo vairs nevareja izturēt pēc koncerta ar Gewandhaus. Neesamu dzirdējis ne par kādiem Zinovjevas lieliem saniegumiem, bet Siliņš ir viduvējība, kurs cenšas no sevis izspiest "maksimālo Vāgenra toni", pletē, cik var, taču ir šausmīgi neinteresants.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja