Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

FOTO: "Rammstein" koncerts "Arēnā Rīga"

"Nezinu, kad otrreiz uz Rīgu atvedīsim šādu šovu," pēc "Rammstein" koncerta "Arēnā Rīga" teica organizatoru FBI pārstāvis Kristaps Kārkliņš. Viņam var izrādīties taisnība - nav daudz grupu, kas vienlaikus ar kvalitatīvu muzikālo sniegumu piedāvātu tik krāšņu, neprātīgu un vārda tiešajā nozīmē karstu izrādi.

Par spīti ķibelēm ar ūdens apgādi, vācu industriālie metālisti Rīgai sniedza efektīvu maskulīnas brutalitātes paraugstundu, ko aizmirst nebūs viegli.Ogļu raktuves, pazemes laboratorija, kosmosa raķešu palaišanas telpa - par to un vēl vairāk divas stundas garajā koncertā pārtapa "Arēnas Rīga" skatuve. Skanot jaunā albuma ievaddziesmai "Rammlied" izlauzuši sev ceļu pie skatītājiem gluži kā ogļrači vai rūķīši "Sonne" videoklipā, jau pirmās dziesmas laikā mūziķi deva solījumu - ko tādu nebūsiet redzējuši! Masīvais Lindemans sarkanā skotelē ar spīdošu rīkli. Ģitāristu vizuālais noformējums kā sveiciens Trešajam reiham. Lorencs pie taustiņiem kā ar atsperi uzvilkta lelle - sadista upuris. Pirmie sprādzieni, kas liek sagatavoties vēlākajām uguns šaltīm. Skatuve pamazām atklājas visā krāšņumā - tiek pievienoti arvien jauni elementi, rotējoši cilindri, kas liek domāt par kosmosa kuģa sprauslām. Katra no dziesmām arī vizuāli tiek izslīpēta - skanot "Wiener Blut" (dziesma, kas tapusi pēc austriešu maniaka - meitas paverdzinātāja Jozefa Fricla lietas), Lindemans simboliski izceļas no pagraba, turoties pie visnotaļ tradicionālas naktslampiņas, un pēkšņi atrisinās mistērija, kas tās par mazām kājiņām rēgojušās pie griestu stalažām - no tām nokrīt lelles zīdaiņa paskatā, kas lāzeru acīm uz brīdi hipnotizē publiku, dziesmas kulminācijā tiekot saspridzinātas gabalu gabalos. Spilgtu momentu ir daudz - trīs no grupas dalībniekiem pārvēršas ugunsvēmējos pūķos; uz vairākus metrus augstas kolonnas pacēlies Lindemans taustiņinstrumentālistu piebeidz bleķa vannā ar uguns dušu, no kuras Lorencs kā fēnikss no pelniem izbrien diskobumbas cienīgā kosstīmā; vokālists jādelē apkārt uz milzīga falla (dziesmas "Pussy" laikā), gāžot pār skatītāju galvām vispirms ziepju putu, pēcāk konfeti lietu; nu jau tradicionālais brauciens laivā pāri publikas galvām; Apokalipses eņģelis fināla dziesmā... Atsevišķu nodaļu varētu veltīt uguns scenogrāfijai - tā šaujas no visām iespējamām vietām: jau minētajām mūziķu rīklēm, deg skatuves grīda un kāds it-kā-fans, sprāgst visos stūros, liesmu mēles apvij visu skatuvi, liekot sejā iesisties svelmei.

Primārais šajā koncertā - viennozīmīgi izrāde, mūziku nevilšus nobīdot otrajā plānā. Ja pirmajā koncertā Rīgā tik ļoti tas nebija jūtams, tad šoreiz Lindemans vairāk izmantoja rečitatīvu kā izteiksmes līdzekli. Tomēr skanēja labi un pat brīžos, kad tomēr tā arī gaidītais publikas dziedājums pazuda telpā, jo liela daļa klātesošo bija aizņemti, izteiksmīgo brīdi iemūžinot rociņās izstieptos telefonos, mūziķi nelika manīt vilšanos  - profesionāli no sarkanajām zābakšņorēm līdz ar breolīnu saziestajām frizūrām.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Koncertā izpildīto dziesmu saraksts

01. “Rammlied”
02. “B*******”
03. “Waidmanns Heil”
04. “Keine Lust”
05. “Weisses Fleisch”
06. “Feuer Frei!”
07. “Wiener Blut”
08. “Frühling In Paris”
09. “Ich Tu Dir Weh”
10. “Liebe Ist Für Alle Da”
11. “Benzin”
12. “Links 2-3-4”
13. “Du Hast”
14. “Pussy”

15. “Sonne”
16. “Haifisch”
17. “Ich Will”

18. “Engel”

(avots: FBI)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja