Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Iepriecinājumam un ar pievienoto vērtību

Vijolnieks Raimonds Ozols aicina uz solokoncertu

Raimonda Ozola solokoncertā Ienāc manā pasaulē Lielajā ģildē būs dzirdami skaņdarbi no abiem Raimonda Ozola albumiem - Starp debesīm un zemi un Ienāc manā pasaulē. Tos atskaņos viņš un viņa draugi un domubiedri - Raimonds Macats, Valts Pūce, Madars Kalniņš, Aivars Gudrais, Andris Buiķis, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra stīgu grupa, Dita Krenberga un Intars Busulis.

Taujāts, kādēļ koncerts notiek tieši tagad, mūziķis mazliet nenopietni teic: "Jau pavisam drīz cilvēki pievērsīsies dārza darbiem, lai nākamajam rudenim un ziemai sarūpētu kartupeļus, burkānus un citus labumus. Tādēļ man gribējās viņus iepriecināt." Runājot nopietnāk - katram cilvēkam dzīvē pienākot brīdis, kad jāparāda, ko viņš ir paveicis. Mūziķim šāds brīdis esot pienācis šopavasar - viņam ir ko teikt klausītājiem.

Raimondam Ozolam uzstāšanās iespēju netrūkst - lielākos vai mazākos koncertos viņš kopā ar dažādiem mūziķu sastāviem uzstājas teju katru nedēļas nogali. Tomēr tik lielu solokoncertu, kurā kopumā uz skatuves redzēsim gandrīz trīsdesmit mūziķu, vijolnieks rīkojot pirmoreiz. "Protams, šovakar koncertā būs vairākas "odziņas"! Turklāt vienlaikus esmu nošāvis divus zaķus, jo uz skatuves būs augstas klases mākslinieki, kuri visi ir brīnišķīgi cilvēki. Tas noteikti koncertam piedos īpašu auru."

R.Ozols ir pārliecināts, ka koncerta īpašā pievienotā vērtība būs burvju mākslinieku Daces un Enriko Pecoli veidotā gaismu un lāzera scenogrāfija. "Katra takts katrā skaņdarbā ir pārdomāta līdz pēdējam! Esam domājuši par to, lai ne tikai skaņdarbi, bet arī vizuālais noformējums skatītājiem sagādātu baudījumu." Mūziķis stāsta, ka koncertā skanēs gan klasiskās mūzikas aranžējumi no viņa pirmā albuma, gan skaņdarbi no grupas Maranas divdesmit gadu ilgā posma.

"Centos programmā iekļaut visus mūzikas žanrus, ar kuriem esmu nodarbojies, - tā, lai šis koncerts kļūtu par manas daiļrades atskaites punktu."

Raimonds Ozols uzsver, ka šī vakara koncerts nekādā gadījumā nav saistīts ar kādu jubileju. "Jā, sākumā tas bija domāts kā jubilejas koncerts, taču pusapaļa jubileja man ir tikai vasarā. Turklāt, tā kā viss ir saistīts ar finansēm, ir tā, kā ir. Tāpēc milzīgs paldies visiem atbalstītājiem, bez kuriem koncerts nenotiktu!" Tos klausītājus, kuri uz Lielo ģildi biļetes nevarēja iegādāties, mākslinieks aicina uz Jelgavas kultūras namu, kur 30.maijā šī programma skanēs ar nelielām izmaiņām.

*

Koncerts

Raimonds Ozols un draugi

Lielajā ģildē 4.IV plkst.15 un 19

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja