Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Ir jādzied, jo nevar nedziedāt

Sākas leģendārās grupas Menuets 55. jubilejas koncertturneja

Kad Latvija svinēja simtgadi, Menuetam bija uz pusi mazāk – 50. Toreiz koncertturneja gāja uz urrā, skatītāji bija sajūsmā, grupas dalībnieki – pacilāti. "Kas to zina, kas būs turpmāk, jo viss ir tik neprognozējami. Pagājušais piecu gadu nogrieznis bija tik dinamisks. Tieši tāpēc nedrīkst atlikt un gaidīt citus vai labākus laikus," saka producents Sandis Mohovikovs. "Ir jāsvin, kamēr visi ir ierindā. Ir jādzied, jo nevar nedziedāt. Grupa ir saliedēta – gatavojas, mēģina un ir iedvesmota." Pirmais Menueta koncertturnejas Zelta 55 koncerts priecēs skatītājus jau rīt, 11. augustā, brīvdabas koncertzālē Mītava Jelgavā.

Uz Menueta koncertiem dodas dažādu paaudžu klausītāji. Vecvecāki ved mazbērnus, pieaugušie bērni pērk biļetes vecākiem. Kas ir grupas fenomena pamatā? "Menueta dziesmas ir raksturīgas tikai un vienīgi šai grupai. Publika zina dziesmu vārdus, ceļas kājās un dzied līdzi. Protams, tagad dziesmas aranžē un izpilda arī citas grupas. Skan! Bet Menuets ir oriģinālais Imanta Kalniņa dziesmu izpildītājs, un tā manieri nevar sajaukt ne ar vienu citu grupu," komentē S. Mohovikovs un piekrīt, ka koncertos līdzi dzied tie, kam grupas uzstāšanās raisa atmiņas par pašu jaunību, ballēm, nozīmīgiem notikumiem, par to, ka ar dziesmu varēja pateikt to, ko skaļi nevarēja paust. Pašu producentu īpaši uzrunā Dziesma, ar ko tu sāksies, Alvas zaldātiņi, Dzeguzes balss.... "Koncerta otrajā daļā būs visi hiti, ko publika dzied līdzi. Es nebaidos teikt, ka koncerts būs kā atbalss no Dziesmu svētkiem." Koncerta pirmajā daļā skanēs sen nedzirdētas, atjaunotas dziesmas.

S. Mohovikovs domā, ka īpaši emocionāls varētu būt koncerts Dzintaru koncertzālē (29. augustā), jo Menuets, kas tagad ir Latvijā vecākā koncertējošā grupa, sākās 1968. gadā, uz mēģinājumiem rokmūzikā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem – brāļiem Sējāniem un Bartaševičiem kopā ar domubiedriem. Grupā joprojām muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Normunds Puriņš, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševičs un Ikars Ruņģis.

Lia Guļevska, radiožurnāliste, dziedātāja Adriana Kukuvasa māsa, Menuetam veltītajā grāmatā Piever acis, un atkal kā toreiz raksta: "Lokālā mērogā Menuets ir kļuvis par latviešu "bītliem". Tā suģestējošā iedarbība nav skaidrojama ar vārdiem, bet meklējama katram savā sirdī."

Nākamie Menueta jubilejas koncerti Zelta 55 – 12. augustā Liepājā, 29. augustā Dzintaros, 7. oktobrī Ventspilī, 21. oktobrī Jēkabpilī, 28. oktobrī Ulbrokā, 12. novembrī Cēsīs, 19. novembrī Rēzeknē, 23. novembrī Ogrē, 26. novembrī Rīgā VEF Kultūras pilī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja