Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jauniešu koris Kamēr… triumfē konkursā Spānijā

Jauniešu koris Kamēr… izcīnijis uzvaru 63. Starptautiskajā habaneru un polifonijas kormūzikas konkursā, kas no 17. līdz 23. jūlijam norisinājās Torrevjehā, Spānijā, informē kora direktore Madara Ambrēna.

Kopumā koris izcīnījis četras godalgas: uzvaru polifonijas kategorijā, 2. vietu habaneru kategorijā, kā arī divas žūrijas speciālbalvas - kora Kamēr…  mākslinieciskais vadītājs Jānis Liepiņš tika atzīts par konkursa labāko diriģentu, kā arī G. Džeksona korim rakstītā tautasdziesmas Neviens putnis tā nepūta apdare tika atzīta par labāko tautas mūzikas skaņdarbu polifonijas kategorijā.

Izpildot  3 spāņu komponistu habaneras, kā arī E.Vitakera Leonardo dreams of his flying machine un G. Džeksona opusu, koris guva ne tikai klausītāju, bet arī žūrijas atzinību abās konkursa kategorijās. Žūrija augstu novērtēja kora māksliniecisko un tehnisko kvalitāti, jauneklīgo skanējumu, niansēto frāzējumu. Koris Kamēr...  ir vienīgais koris no Latvijas un Ziemeļeiropas, kas šajā konkursā šāda līmeņa panākumus spējis izcīnīt pēdējo 20 gadu laikā.

"Esmu gandarīts par kora sniegumu un spēju pielāgoties arī latviešu mentalitātei neraksturīgajam habaneru skanējumam un tempermentam, kas šajā konkursā līdz šim ir bijis lielākais klupšanas akmens kolektīviem no Latvijas," saka kora mākslinieciskais vadītajs Jānis Liepiņš. "Konkursa neraksturīgie apstākļi - uzstāšanās vēlu naktī, turklāt brīvdabas estrādē bija papildus pārbaudījums visiem dalībniekiem, tomēr mūsu dziedātāji ar to veiksmīgi tika galā."

Nākamo sezonu koris Kamēr… uzsāks ar dalību Homo Novus mākslas festivālā un jauno dziedātāju korī uzņemšanu 28. un 29. augustā. 

Top komentāri

Arnis
A
Un jāizbeidz arī briesmīgā padomjlaiku prakse nerakstīt priekšvārdus (mūsu gadījumā Eriks un Geibriels), bet vienīgi iniciāļus. Kas ir K. Zariņš?! - par provi? Vai J. Liepiņš??? (te jau nu kontekstā skaidrs un arī vajadzīgais žests veikts, bet daudzos tekstos ir tieši tā - J. Liepiņš (rakstnieks? gleznotājs? diriģents?, sportists? Liepājas politiķis padomju gados?).
M
M
Angļu uzvārds Whittaker latviskojams kā Vitakers. Dziesmiņu par Leonardo uzrakstīja Whitacre, un to latvisko kā Vitekers. Tā ir LIELA starpība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja