Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kailija Minoga. La la la, la la la la la

Kailijas Minogas turnejas KylieX2008 pieturvieta — Arēna Rīga. Jau šovakar!


Sieviete ar vēsturi un, iespējams, iemīļotākā popzvaigzne pasaulē — Kailija Minoga — šodien Rīgā demonstrēs krāšņāko un dārgāko šovu savā karjerā. Vakars solās būt neaizmirstams — neko tikpat vērienīgu šeit vēl neesam piedzīvojuši. Koncerta divās daļās izskanēs Kailijas klasiskie hiti un jaunās dziesmas. Dīva ievedīs publiku savā utopiskajā skaņu un vizuālo tēlu pasaulē, izrādīs astoņus Žana Pola Gotjē veidotos tērpus un progresīvākās skatuves tehnoloģijas. Skatuve kā unikāls transformējošais mehānisms un viena no svarīgākajām šova sastāvdaļām. Skatuve kā milzīgs ekrāns — skatītājiem, kuri sēdēs augšējos sektoros, pavērsies brīnišķīgs skats, zinu, jo pats esmu bijis Kailijas šova aculiecinieks Parīzē.

Popkultūras esence


Šovs kā mūsdienu utopija, popkultūras dzīres un eiforija, kā paraugdemonstrējums sinhronajā peldēšanā. Kailija, viņas mūziķi un dejotāji, videoprojekcijas, dekorācijas, tērpi, skaņa un gaismas sasniedz neticamu vienotības un harmonijas pakāpi — Kailijas impērijā nenodrebēs neviens muskulis, neiedegsies neviena lampiņa, ja tas tā nav domāts. Uz skatuves jūs neredzēsiet nevienu mikrofona vai kāda mūzikas instrumenta vadu, nevienu pastiprinātāju, kas var sabojāt šo "paradīzes bildi". (Sīkāks turnejas KylieX2008 apraksts un koncerta programma 15.maijā publicēta žurnālā TVIzklaide, izlasāms arī www.diena.lv)

Vairāk nekā pirms 20 gadiem Kailija Minoga sāka karjeru kā ziepju operu aktrise. Patlaban viņa ir popmūzikas leģenda, kura ne tikai piedzīvoja veiksmes un kritumus hitu parādēs un privātajā dzīvē, bet arī pierādīja, ka ir stipra sieviete. Ziņa par to, ka Kailijai, mūsu burvīgajai Kailijai, konstatēts krūts vēzis, 2005.gada maijā kļuva par nacionālo traģēdiju dziedātājas dzimtajā Austrālijā un viņas otrajā dzimtenē Lielbritānijā. Kailija bija spiesta atcelt Austrālijas koncertturneju, bet fani atteikušies atdot atpakaļ biļetes. Veiksmīgi pabeidzot ārstēšanas kursu, Kailija 2006.gada novembrī atgriezās uz skatuves un nospēlēja visus koncertus, ko bija atcēlusi.

Pērn māksliniece izdeva desmito studijas albumu X — šīm dziesmām arī veltīta turneja KylieX2008. Kritiķi Minogai pārmeta, ka viņas jaunās dziesmas ir tik bezrūpīgas un bezpersoniskas, it kā nekas viņas dzīvē nebūtu noticis. Kur ir dziļas emocijas? Pārdzīvojumi? Atklāsmes? Kailija atbildēja, ka albumā X ir "dažas ļoti personiskas dziesmas" — No More Rain, Cosmic (abas šodien izskanēs koncertā) un Stars. "Pēc slimības un visām grūtībām, kas ar to bija saistītas, dziedāt disko dziesmas un atgriezties uz deju grīdas man bija tikpat svarīgi, kā atkailināties dziesmu tekstos," viņa piebilda.

Zelta putekļi


Tiešām — par ko dzied Kailija Minoga? Ne par ko, tāds la la la (dziesmas Can"t Get You Out Of My Head piedziedājums) tas arī ir. Viņas dziesmu tekstus it kā sacer datorprogramma. Kailijas hiti neparedz nekādas pašrefleksijas. Šī mūzika nenokļūst zem ādas — drīzāk tā nosēžas uz ādas kā zelta putekļi. Kailija arī nepretendē uz dziļumu, viņas dziesmas var būt stilīgas un moderni skanošas, bet Minogai nav muzikālu ambīciju. Un, lai cik dīvaini tas arī būtu, šī ir viņas stiprākā puse.

Viņa nav pretencioza, patoss viņai ir svešs. Vēriens — jā, eklektika un valdzinošs kičs — arī. Kailija spēlējas uz robežas starp bezgaumību un augstu popmūzikas mākslu. Sauciet to par paviršības triumfu un stila totālo uzvaru pār saturu, bet šīs sievietes izgudrotā formula iedarbojas uz visiem — gan uz skolniekiem, gan uz snobiem.

Var mēģināt atdarināt Madonnu, Tinu Tērneri, Vitniju Hjūstoni vai pat Britniju Spīrsu, bet atdarināt Kailiju gandrīz nav iespējams. Viņa vienkārši nepiedāvā neko tādu, ko var aizgūt vai nokopēt — tā, lai rezultāts nebūtu vulgārs vai prasts. Minogai piemīt dabisks šarms, smalkums un magnētisms — viņa nekad neizraisa negatīvas emocijas. Kā var izraisīt negatīvas emocijas zvaigzne, kuru turnejās pavada māte? Kailijas māte palīdz viņai ģērbtuvē. "Bieži vien cilvēki nemaz nenojauš, ka viņa ir mana māte — neviens viņu nesauc "Minogas kundze". Viņa ir vienkārši Kerola," sacīja Kailija.

Slimības laikā dziedātāja visbiežāk domāja par to, cik ļoti viņai ir nepieciešams atgriezties uz skatuves: "Uzstājoties 200 vai 20 000 cilvēku priekšā, es vienmēr sajūtu īpašu sirsnību un godīgumu. Cilvēki taču samaksāja naudu, pacentušies atnākt, paņēma līdzi bērnus vai atstāja viņus mājās ar aukli — šī ir patiesi kosmiskā enerģija, ko es jūtu koncertā. Tas man uzliek papildu atbildību." Viņa ļoti centīsies mums iepatikties. Sagaidiet ar ovācijām!4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja