Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +8 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Karalis mīl Latviju

Panākumu galvenais priekšnoteikums ir intensīva koncertēšana, uzskata britu dziesminieks Kings Čārlzs, kurš 31. decembra vakarā sola iepriecināt fanus ar jaunām dziesmām Retais ārvalstu mūziķis koncertē Latvijā biežāk nekā reizi gadā, taču angļu mūziķis Kings Čārlzs (King Charles), kurš jau uzstājies gan šā, gan pērnā gada festivālā Positivus, viesosies Rīgā arī gadumijā.

Ne vien lai īsi pirms Jaunā gada sagaidīšanas sniegtu koncertu klubā Palladium Rīga, bet arī lai uzspēlētu kā dīdžejs populārajā izklaides vietā Piens. "Es mīlu Latviju, jo tā ļoti atšķiras no citām zemēm, ja salīdzinu ar tām, kuras esmu redzējis. Mīlu Latvijas cilvēkus un Rīgu. Turklāt šī būs pirmā reize, kad uzstāšos Vecgada vakarā," sarunā ar KDi uzsver mūziķis, sazvanīts taksometrā kādā decembra rītā, dodoties mājup no britu BBC Radio 1, kur nupat esot sniedzis interviju un stāstījis par to pašu, kas šobrīd uz mēles, – par mūziku, Latviju, jo īpaši_ Positivus _festivālu un Jaunā gada sagaidīšanas svinībām, par latviešu meitenēm un citām lietām. Maratons bez brīvdienām

Rīgā Vecgada vakarā Čārlzs dāvāšot faniem iespēju dzirdēt pavisam jaunas dziesmas, kuras festivālā Positivus nav spēlētas un neesot pat ierakstītas. "Tās ir citādas – mazāk popsīgas nekā manā pirmajā albumā. Tekstos es runāju par tām pašām lietām, kas man ir tuvas. Koncerta apmeklētājiem vajadzēs vairāk ieklausīties mūzikā, jo tā nebūs tik lipīga," brīdina Kings Čārlzs, kurš savulaik dziedājis skolas korī un studējis klasisko dziedāšanu, kaut nekad nav sapņojis kļūt par operdziedātāju, un socioloģiju, kas viņam arī neesot patikusi.

1985. gadā dzimušais Čārlzs Kosta spēlē ģitāru, klavieres un čellu. Mūziku viņš sācis rakstīt septiņpadsmit gadu vecumā. 2010. gadā Čārlzs pēc vienprātīga balsojuma kļuva par pirmo britu, kurš uzvarējis starptautiskā autordziesmu konkursā, kura žūrijā bija Toms Veitss, Džefs Beks, Loreta Linna un Džerijs Lī Lūiss, iegūstot līgumu ar ierakstu kompāniju Universal Republic/Island un iespēju ierakstīt savu pirmo albumu Loveblood Holivudā. Disks iznāca šā gada maijā.

Jaunās dziesmas Kings Čārlzs plāno ierakstīt savā studijā, kurā var darboties, kad vien vēlas, un izdot tās jau nākamajā gadā. Koncerts Rīgā būs vienīgais pirms ilgāka pārtraukuma – 1. aprīlī Čārlzs sāks Lielbritānijas turneju, kas būs maratons bez brīvdienām mēneša garumā. Vai varam gaidīt, ka Rīgā saņemsim no koncerta to enerģiju, kas aprīlī tiks izkaisīta pa 29 pilsētām? "Savā ziņā jā, jo Rīgā es izmēģināšu to, ko pēc tam aprīlī likšu priekšā Anglijā, – galvenais panākumu priekšnoteikums ir intensīva koncertēšana, kā to 80. gados darīja arī toreiz vēl tikpat kā nevienam nezināmais Stings ar The Police, spēlējot katru vakaru. Labāk savu klausītāju sasniegt dzīvajā," saka Čārlzs, kurš patiešām ir visai paskops arī ar "uzbrukumiem" saviem potenciālajiem klausītājiem internetā – viņa oficiālajā mājaslapā ir visai maz informācijas, un pirmais, ko Google meklētājs parāda, ierakstot mūziķa skatuves vārdu, ir virkne Anglijas karaļu un suņi – spanieli.

Maģija uzpeld zemapziņā

Uz jautājumu par interesantāko vai smieklīgāko, kas ar viņu atgadījies Jaunajā gadā, Čārlzs nevilcinoties atbild, ka tas esot bijis 1999. gadā Londonā. Un punkts. Toreiz viņš vēl bijis ļoti jauns, tāpēc nevar atcerēties, kas īsti noticis: "Es pieļauju, ka kaut kas no tā uzpeld zemapziņā un atspoguļojas manās dziesmās, taču es necenšos atcerēties detaļas, jo tām nav ne nozīmes, ne arī tās ir gana interesantas, ja tiek izstāstītas. Pieņemsim, ka tajā 1999. gadā ar mani notika kaut kas maģisks, kā iespaidā dziesmas palikušas ne vien man galvā, bet arī koncertu skaļruņos, klausītāju atskaņotāju austiņās un, es ceru, iesēžas arī kaut kur dziļāk."

Pēc koncerta Palladium mūziķis Jaungada naktī dosies uz klubu Piens, kur uzstāsies ar DJ setu. Kā dīdžejs Kings Čārlzs spēlē bieži, taču līdz šim tas noticis tikai Anglijā. "Spēlēju visdažādāko mūziku, jo galvenais ir nevis turēties pie kāda sava konkrēta virziena, kas padarītu vakaru vienveidīgu, bet panākt, lai cilvēki dejo, miksējot bigbītu (termins, kurš tika ieviests 90. gados, lai raksturotu The Prodigy, The Chemical Brothers, Fatboy Slim u. c. mūziku – U. R.) un aktuālos hitus – gan vecus, gan jaunus." Čārlza iemīļotākie mūziķi ir The Rolling Stones, Bobs Dilans, Maikls Dzeksons, Vampire Weekend, Lora Mārlinga, kuru viņš iesildījis ar savu pirmo grupu Adventure Playground 2007. gadā, un Kanje Vests. Kings Čārlzs visiem novēl laimīgu Jauno gadu!


Kings Čārlzs

Koncerts klubā Palladium Rīga 31.XII plkst. 20

Biļetes Biļešu servisa tīklā Ls 18–50

Piensfest ziema

31.XII no plkst. 21: piedalās dīdžeji Mārtiņš Ķibers, Mārtiņš Grauds, Alise Ģelze, Ilmārs Šlāpins un Kings Čārlzs

Biļetes Biļešu servisa tīklā Ls 10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja