Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 8. oktobris
Aina, Anete

KDi iesaka: Romantiķu dekoratīvā melanholija

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus

Romantiķu dekoratīvā melanholija

Otrdien, 1. martā, Arēnā Rīga uzstāsies Latvijā iecienītais angļu duets Hurts ar jaunā albuma Surrender programmu. Hurts allaž intriģējis klausītājus ar dziesmām, kurās ir "uzskrūvēts" dramatisms un emocionalitāte ir prasmīgi sabalansēta ar atsvešinātību. Dueta skanējumu pieņemts asociēt ar jaunajiem romantiķiem, Depeche Mode, 80. gadu sintpopu un disko. Tā ir elektroniskā popmūzika ar dekoratīvi depresīvu, manierīgi drūmu noskaņojumu; melanholija Hurts dalībniekus interesē pirmām kārtām kā estētiska izpausme. Grupas mūziķi Teo Hačkrafts un Ādams Andersons ir stila ikonas – viņu tēls uz skatuves, fotogrāfijās un videoklipos ir izkopts līdz pilnībai. Meitenes ģībst.

Hurts Arēnā Rīga 1.III plkst. 19.30. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 39–49

XX gadsimta hiti

Amerikāņu vokāliste Čaina Mozesa koncertā Rīgā dziedās džeza, blūza un soulmūzikas hitus. Viņa ir slavenās džeza mūziķes Dī Dī Bridžvoteres meita. Čaina Mozesa iepazīstinās ar savu jaunāko albumu Crazy Blues. Tajā apkopoti skaņdarbi, kuri kļuvuši populāri Dīnas Vašingtones, Helēnas Hjūmas, Ninas Simonas un Dženisas Džoplinas izpildījumā. Rīgā šīs dziesmas būs dzirdamas Latvijas Radio bigbenda pavadījumā.

Čaina Mozesa Splendid Palace 27.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 10–25

Jālasa!

Ķīpsalā notiks Latvijas Grāmatu izstāde. Pašmāju izdevējiem pievienosies pārstāvji no Indijas, Krievijas un Turcijas. Programmā – grāmatu atvēršanas svētki, tikšanās ar rakstniekiem, diskusijas par literatūru, vēsturi un sociālām tēmām. Darbosies grāmatu maiņas punkts.

Grāmatu izstāde Ķīpsalas hallē 26.–28.II. Ieejas biļete EUR 1

Meistarības virsotne

Festivāla Vīnes klasika noslēgumā kopā ar kamerorķestri Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā muzicēs pianiste Diāna Ketlere un vijolnieks Sergejs Malovs. Programmā tiks pāršķirtas divu Vīnes laikmetu lappuses: skanēs kaismīgi ekspresīvā romantiķa Albāna Berga Kamerkoncerts klavierēm, vijolei un 13 pūšaminstrumentiem un liriski jūtīgā Franča Šūberta stīgu kvartets Nāve un meitene.

Koncerts Lielajā ģildē 27.II plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 7–20

Smaržu maisījums

Uz Dirty Deal Teatro skatuves notiks horeogrāfes Sandras Lapiņas laikmetīgās dejas izrādes Asorti pirmizrāde. Priekšmeti un to smarža dzīvo mums blakus. Mūsu atmiņas par notikumiem bieži asociējas ar kādu konkrētu smaržu vai garšu. Asorti ir dejas valodā pausts stāstu maisījums, kas mudina uzdot jautājumus: vai smaržām jābūt līdzīgām vai dažādām, lai veidotos laba garša? Kāds mērķis ir smaržu un garšu savienojumiem? Izrāde nebūs nedz smaga, nedz viegla, nedz skumja, nedz priecīga – tā būs spēle ar asociācijām, kurā piedalīsies dejotāji Agate Bankava, Eva Kronberga, Ivars Broničs, Jānis Putniņš un Taīsija Frolova.

Asorti Dirty Deal Teatro 29.II , 11.III plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 9

Roks uz lielā ekrāna

Trešdien, 2. martā, kinoteātros visā pasaulē, arī Kino Citadele Rīgā, tiks demonstrēts jauniešu vidū iecienītās Lasvegasas rokgrupas Imagine Dragons koncerts, kas tika iemūžināts pērn Toronto turnejā Smoke + Mirrors. Janvāra beigās Imagine Dragons uzstājās Arēnā Rīga. Grupas šovu iedvesmojuši Brūss Springstīns, U2 un Coldplay, taču Imagine Dragons sniegumā oriģinalitātes ir nesalīdzināmi mazāk.

Imagine Dragons Kino Citadele 2.III plkst. 19. Biļetes EUR 12,50 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja