Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Klubā Depo uzstāsies psihobillī trio The Silver Shine

28. oktobrī kopā ar vietējām grupām – "The Ramones" sekotājiem "The Acid Boys", vienīgo Latvijas surf grupu "B-Sea Surfers" un punk grupu "Cacophonics" klubā "Depo"uzstāsies slavena psihobillī grupa no Ungārijas "The Silver Shine". Kā saka kluba "Depo" vadītājs Guntis Vanags, šķiet, šī ir pirmā reize Latvijā, kad šeit uzstājas šī stila grupa.

Psihobillī (psychobilly) ir rokmūzikas stils, kurā pamatā sajaukti punk un rokabillī. Tradicionālajā psihobillī sastāvā ir 3 cilvēki – ģitārists, bundzinieks, kurš bieži vien bungas spēlē stāvot kājās un bass, pie kam tiek izmantots lielais kontrabass. Dziesmu tēmās parasti ir atsauces uz šausmu filmām, varmācību, nevaldāmu seksualitāti un citām tēmām, kurām ir tabu statuss, bet tas viss tiek pasniegts ironiskā, zobgalīgā mērcē. Liela nozīme ir stilam, kurš bāzējas70-to gadu punk un 50-to gadu rokabillī, te ir vieta uzlocītajām džinsām, Dr. Martens apaviem, augstajām, ar laku ieveidotajām frizūrām, iecienīti ir tetovējumi. Slavenākās stila grupas ir "Tiger Army", "HorrorPops", "Misfits", "The Living End".

2004. gadā dibinātā "The Silver Shine" ir labākās tradīcijās ieturēta psihobillī grupa. Te ir gan tradicionālais sastāvs: Krtista Kat griež uz riņķi kontrabasu, Ati Edge dzied un spēlē ģitāru, Šlekī, stāvot kājās, rībina bungas, ir arī precīzi ieturēts stils un, pats galvenais, ir mežonīgs, ātrs, netīrs psihobillī. Grupa ir populāra starptautiskajā stila scēnā, tā ir jau izdevusi 2 albumus Vācijā bāzētajā slavenākajā stila izdevniecībā "Crazy Love Records", apceļojusi ar koncertiem visu Eiropu, dalījusi skatuvi ar slavenākajām stila grupām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja