Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kolektīvās laimes brīdis. Kailijas Minogas koncerta recenzija

Sirsnīga, pārsteigta un patiesi aizkustināta par necerēti siltu uzņemšanu izskatījās Kailija Minoga piektdien, 20.jūnijā, Arēnā Rīga notikušajā koncertā. Šova sākumā 14 000 skatītāju reakcija bija pārāk «pieklājīga» un atturīga, tikai pirmās daļas noslēgumā — tajā, kad 40 tonnu smago skatuvi rotāja milzīgs spīdošs galvaskauss, — publika it kā beidzot saprata, ka šovakar mūs izklaidē viena no izcilākajām popzvaigznēm, mūsdienu kultūras ikona.

Pauzes starp dziesmām kļuva ilgākas — Kailija baudīja aplausus. Šie arī bija labākie un atmiņā paliekošākie koncerta brīži — tehnoloģiski tik ļoti sarežģītajā, vizuālo simbolu pārpildītajā uzvedumā, kur savienojas mode, mūzika un laikmetīgā māksla. Šādi šovi neparedz improvizāciju, taču brīžos starp dziesmām varēja just Kailijas personisko šarmu un burvību — tādu, ko nevar iestudēt un izspēlēt. Nebija nekādu iespēju neļauties šai burvībai un Kailijas smaidam. Nav šaubu, ka dziedātājas pateicība nebija samākslota. «Man vienkārši trūkst vārdu! Tas ar mani nenotiek bieži,» — skanot ovācijām, viņa teica.

Koncerta noslēgumā publika, kas sēdēja arēnas sektoros, sveica Kailiju, pieceļoties kājās. Jā, Londonā, kur Minoga spēj pārdot vairāk biļešu uz koncertiem nekā Madonna, publika piecelsies jau tajā brīdī, kad sāks skanēt pirmā dziesma, tur arī dziedās līdzi skaļāk, bet arī Arēnu Rīga pārņēma unikāla «kolektīvās laimes» atmosfēra, kad Kailija dziedāja savu 1987.gada hitu I Should Be So Lucky. Tas bija paredzēts kā koncerta pēdējais numurs, taču Kailija Rīgai uzdāvināja vēl vienu dziesmu — All I See akustiskā skanējumā.

Šis bija otrais ārzemju zvaigznes koncerts Arēnas Rīga vēsturē, uz kuru tika pārdotas visas biļetes — 2006.gada pavasarī tika izpārdots Depeche Mode koncerts. Pie Kailijas uz Rīgu atbrauca 6000 fanu no Lietuvas un Igaunijas. Minogas priekšnesums Latvijā bija 26.šovs turnejā KylieX2008. No 53 turnejas koncertiem 25 notiks Apvienotajā Karalistē. Tūre noslēgsies augusta sākumā ar septiņiem koncertiem Londonas O2 arēnā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja