Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Kopā sagaidām vasaru!

Koris Kamēr... ieskandina vasaru ar mūziku, kas radīta īpaši šim kolektīvam

Pēc ilgāka pārtraukuma, par ko diriģents Māris Sirmais sauc pusgadu (!), viņa vadītais jauniešu koris Kamēr... atkal priecēs klausītājus ar koncertu Rīgā. Tam sagatavota īpaša programma — tajā iekļauti skaņdarbi, kuru lielākā daļa veltīta tieši Kamēr... un kurus pēc Jāņiem koris jau dziedās festivālos Šveicē, Vācijā un Slovēnijā. "Lielu daļu programmas veido Pētera Vaska mūzika, jo Šveicē drīz sniegsim viņa autorkoncertu, muzicējot kopā ar turienes kamerorķestri," saka M.Sirmais. P.Vaska radošais devums speciāli Kamēr.. ir gan nu jau par latviešu XX gs. kormūzikas klasiku kļuvušās Līdzenuma ainavas, gan Piedzimšana, ko vēl pērn komponists sacerēja unikālajam starptautiskajam Pasaules Saules dziesmu ciklam. Savukārt Zīles ziņa, ko savulaik tālu pasaulē aiznesa sieviešu kora Dzintars balsis, tieši pēc Māra Sirmā un Kamēr... pasūtījuma pārtapa krāšņā jauktā kora opusā.

"Mums radīto latviešu komponistu mūziku programmā vēl pārstāv Ērika Ešenvalda Piliens okeānā, kas tapa kora dalībai Pasaules koru olimpiādē Ķīnā, savukārt Artura Maskata jaundarbs ar O.Vācieša dzeju ir dāvana Kamēr... 20 gadu jubilejas koncertam, kas notiks 2010.gada pavasarī un kuram top īpaša mīlas madrigālu programma no renesanses līdz mūsdienām. Rīgas koncertā sestdien atskaņosim arī izlasi no pērn īstenotā Pasaules Saules dziesmu cikla," stāsta M.Sirmais. No šā cikla kolektīvs sola atskaņot Pētera Vaska, Raimonda Paula, lietuvieša Vītauta Miškina, igauņa Urmasa Sisaska, japāņa Ko Matsušitas, brazīlieša Alberto Grau, dienvidafrikāņa Stīvena Līka kompozīcijas. "Mēs lepojamies ar to, ka visi solobalsu dziedātāji šajā koncertprogrammā ir mūsu pašu koristi, kā arī ar to, ka koncerta otrajā daļā muzicēsim kopā ar Latvijā zināmiem, izciliem mūziķiem — ērģelnieci Kristīni Adamaiti, vijolnieci Ilzi Zariņu un čellisti Dianu Ozoliņu. Diriģēšu ne tikai es, bet arī mūsu galvenais kormeistars jaunais, talantīgais diriģents Jānis Liepiņš," piebilst Māris Sirmais.

Kora Kamēr... koncerti parasti ir klausītāju tik pārpildīti, ka tajos grūti iespraukties. Biļetes labāk nopirkt laikus, jo pēdējā brīdī to var nepietikt. Savas darbības laikā koris un Māris Sirmais iekarojuši gan Latvijas, gan plašas starptautiskas publikas atzinību un mīlestību festivālos, koncertos un konkursos Vācijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Ungārijā, Austrijā, Šveicē, Francijā, Itālijā, Nīderlandē, Somijā, Čehijā, Dānijā, Spānijā, Turcijā, Ķīnā, ASV un Īrijā.

Mūzika

Jauniešu kora Kamēr… koncerts Vasaras sagaidīšana


Koncertzālē Ave sol 20.VI plkst.20

Biļetes Biļešu paradīzes tīklā, Ls 5, 7, 10

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja