Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Kur jaunajiem mūziķiem saspēlēties

Sestdien Jelgavā atklās Latvijā pirmo rokmūzikas skolu

"Mūs jau visi grib salīdzināt ar filmā Roka skola (School of Rock) redzēto," smej Ervīns Ramiņš un Rūdolfs Dudarevs. Lai arī neviens no viņiem vizuāli nelīdzinās spilgtajam ampelmanim skolotājam Džeka Bleka veidolā, kurš jauniešus ieveda mūzikas pasaulē, abi ir gatavi līdzīgai misijai — sestdien Jelgavā darbu uzsāks Baltijas jauno mūziķu skola. "Neoficiāli to dēvējam par roka skolu, taču pie mums būs iespējams apgūt arī džezu un klasisko ģitārspēli," stāsta Ervīns Ramiņš.

Mācīs likumsakarības

Ideja par mūziķu skolu radusies likumsakarīgi — jau četrus gadus Jelgavā darbojas Bērnu un jauniešu mūzikas klubs (BMK), kuru pēdējo gadu apmeklējuši ap trīssimt audzēkņu. Ervīns Ramiņš atzīst, ka bērnu skaita un resursu ziņā BMK jau sācis izkonkurēt Jelgavas mūzikas vidusskolu! Tā nu mūziķi apjautuši — Latvijā taču nav licencētas rokmūzikas skolas! Tās trūkumu Ervīns savulaik arī izjutis pats uz savas ādas — tagad grupa Laime pilnīga, kurā viņš ir vokālists, plūc uzvaras laurus konkursos citā pēc cita, taču pie balss izkopšanas viņš, lai arī mūziku apguvis akadēmiskā ceļā, strādājis patstāvīgi, pētot slavenu mūziķu ierakstus, eksperimentējot ar dažādām dziedāšanas manierēm. Nenoliedzami, skolas veidotāju plāni ir ambiciozi.

Alerģiju neradīs

BMK sāka darboties divās mansarda istabiņās, bet Jauno mūziķu skolai atvēlēta divstāvu ēka. "Telpu aprīkojums ir, mācībspēki arī," stāsta Ervīns Ramiņš, kurš skolā darbosies gan kā vokālais pedagogs, gan kā direktors. Arī pārējiem pasniedzējiem ir ne vien izglītība, bet arī ar skatuves pieredze — skolā mācīs Edijs Rozenbergs, BMK izveidotājs, Mārcis Vasiļevskis (Laime pilnīga), Raitis Aukšmuksts (Borowa MC), Māris Vitkus (Morning After), kā arī citi. Jauno mūziķu skolā var iestāties tie, kuri ir septiņus līdz sešpadsmit gadus veci. Taču uz studiju BMK, kas turpinās darboties, aicināti visi bez vecuma ierobežojuma.

Skolā varēs apgūt dažādu instrumentu spēli, vokālo dziedāšanu un horeogrāfiju. "Varēs iemācīties griezt uz riņķi galvas kā metālisti vai lēkāt kā panki," spurdz skolas izveidotāji, nopietnāk piebilstot, ka ir lietas, ko katram topošajam skatuves iekarotājam vajadzētu mācēt. Pagaidām radīti mācību programmas pamati, kas turpmāk tiks papildināti, — plānotas arī mūzikas menedžmenta nodarbības, lai jaunie mūziķi zinātu, kā strādāt ar ierakstu kompānijām. Skolas veidotāji vēlas panākt, lai mūzikas mācīšanās neradītu alerģiju. Ervīns Ramiņš saka, ka viņam paveicies, lai arī savulaik mācījies E.Dārziņa mūzikas skolas pūtēju nodaļā, turpinājis studijas J.Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kur šogad tiks pie maģistra grāda, tomēr mūzikas prieka dzirksti viņš nav zaudējis. "Galvenais — lai pašam patīk, ko dara!" uzsver Ervīns Ramiņš.4

Jelgavas Uzvaras parkā 13.septembrī plkst.17 rokmūzikas skolas atklāšanai veltīts koncerts

Top komentāri

Jelgavniece
J
Ļoti izteiksmīga bilde! Jauki, ja viņi varēs īstenot savu ideju! Jauniešiem būs izvēle - mācīties akardeonu vai ģitārspēli :)
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja