Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lielajā ģildē uzstāsies Štutgartes Radio simfoniskais orķestris

11. novembrī plkst.19.30 Lielajā ģildē koncertēs Štutgartes Radio simfoniskais orķestris, informē "Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecību vadītāja Rinta Bružēvica.

Leģendārā diriģenta Rodžera Noringtona vadībā orķestris atskaņos Riharda Vāgnera operas "Klīstošais holandietis" uvertīru un operas "Loengrīns" pirmā cēliena ievadu, Roberta Šūmaņa Trešo ("Reinas") simfoniju un poļu komponista Zigmunta Noskovska simfonisko dzejoli "Stepe".

Štutgartes Radio simfoniskais orķestris (ŠRSO) ir viens no Vācijas labākajiem orķestriem. Tas sniedz apmēram deviņdesmit koncertu gadā Štutgartē, kā arī Štutgartes Radio pārraidēs, viesojas starptautiski atzītos mūzikas centros un festivālos, pusgadsimtu ir regulārs viesis Švecingenes festivālā, kā arī veic ievērojumu daudzumu ieskaņojumu. Kopš orķestra izveidošanas 1945. gadā tā uzmanības lokā ir klasicisma un romantisma laika mūzika, kā arī laikmetīgie opusi. ŠRSO koncertos paši savus skaņdarbus diriģējuši tādi meistari kā Bulēzs, Hence, Hindemits, Kagels, Lahenmanis, Pendereckis, Stravinskis. ŠRSO sadarbības partneru vidū bijušas tādas zvaigznes kā Marija Kallasa, Mstislavs Rostropovičs, Maurīcio Pollīni, Artūro Benedeti Mikelandželi, Jehūdi Menuhins un citi. Orķestrim bijis gods muzicēt pāvesta Benedikta XVI 80. dzimšanas dienas svinībās ar diriģentu Gustavo Dudamelu un solisti Hilariju Hānu.

Rodžers Noringtons vada orķestri kopš 1998. gada. Viņa vadībā orķestris pievērsies Mocarta, Bēthovena, Berlioza, Mendelszona, Šūmaņa, Brāmsa, Bruknera un Mālera skaņdarbu koncertcikliem. Meistars viesojies Anglijas Nacionālajā operā un Londonas "Covent Garden", Milānas "La Scala", Venēcijas "La Fenice", Florences "Maggio Musicale", kā arī Vīnē, Parīzē, Berlīnē, Amsterdamā un citur. 1997. gadā Noringtons kļuva par Britu impērijas ordeņa kavalieri; viņš ir arī Itālijas Republikas kavalieris, Karaliskās Mūzikas koledžas konsortprincis, Karaliskās Mūzikas akadēmijas profesors un goda loceklis, Kembridžas Klēras koledžas goda biedrs, Kentas universitātes mūzikas doktors un Ņujorkas universitātes doktors.

Biļetes uz šo koncertu jau iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā - www.bilesuparadize.lv. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja