Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Lietuva atsakās no dalības Eirovīzijas dziesmu konkursā

Lietuva atteikusies no dalības Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā, tomēr vēl būtu gatava šo lēmumu mainīt, ziņo aģentūra LETA.Kā paskaidrojis Lietuvas televīzijas vadītājs Rimvīds Paleckis, pašreizējais atteikums ir "formāls solis", kas bija jāsper līdz 14.decembrim, jo pretējā gadījumā Lietuvai draudētu finansiālas sankcijas, bet tas neizslēdz iespēju konkursā tomēr piedalīties, ja tāda iespēja rastos. Sagatavošanās konkursam, kā arī pati piedalīšanās tajā un koncerta translācija izmaksātu aptuveni 300 000 litu (61 200 latu).

Savukārt Latvijas Televīzija (LTV) pieņēmusi lēmumu arī šogad piedalīties Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā.

„Eirovīzija ir vienīgais tik plaša mēroga starptautiskais projekts, ko no visām televīzijām Latvijā realizē tieši Latvijas Televīzija. No tā nevēlamies atteikties arī krīzes budžeta apstākļos,” uzsver LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņš arī akcentējis, ka Latvijas mūziķiem Eirovīzija ir viena no lielākajām iespējām nokļūt starptautiskajā apritē, paplašinot klausītāju auditoriju, veicinot Latvijas kultūras eksportu un popularizējot mūsu valsti. Īpaši svarīgi tas esot pašreizējā situācijā, kad Latvijas ekonomikas attīstībai, tostarp kultūras procesu veicināšanai un mākslas norišu pieejamībai, jāpieliek jo lielākas pūles un resursi. „Lielākā daļa skatītāju gaida šo konkursu, ko pierāda fakts, ka vairākus gadus pēc kārtas Eirovīzijas fināls bijis skatītākais raidījums Latvijā,” ir pārliecināts E. Kots.

Tāpat kā pagājušajā  gadā, visas ar konkursu saistītās izmaksas LTV plāno segt no piesaistītajiem sponsoru līdzekļiem, pavēstīja LTV pārstāve Ieviņa Ancena. Konkursa nolikums tikšot pieņemts nākamnedēļ, kad būs zināmi arī dziesmu ieniegšanas termiņi. Lai arī precīzs datums vēl nav zināms, Eirovīzijas nacionālā atlase notikšot Ventspilī.

Eirovīzijas dziesmu konkurss 2010.gadā notiks 55. reizi. Valstu muzikālā sacensība norisināsies Norvēģijā, Oslo.

Pusfināli notiks 25.un 27.maijā, fināls – 29.maijā.

Līdz šim jau 37 valstis paziņojušas, ka piedalīsies Eirovīzijas dziesmu konkursā, to skaitā Gruzija. Savukārt Andora, Čehijas republika, Ungārija un Melnkalne paziņojušas par izstāšanos no Eirovīzijas.

(papildināta visa ziņa)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja