Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Muzikālais teātris Ars Nova gatavo Vācietim veltītu koncertprogrammu

Muzikālā teātra Ars Nova jaunajā sezonā būs skatāmi gan iepriekš iestudētie darbi, gan jauniestudējumi.Tā kā 2013. gads ir dzejnieka Ojāra Vācieša jubilejas gads, komponists Jānis Lūsēns gatavo jaunu koncertprogrammu - veltījumu dzejniekam, pastāstīja Ars Nova pārstāve Anita Lūsēna.Muzikālajam teātrim Ars Nova un komponistam Jānim Lūsēnam īpaši nozīmīgi ir iestudējumi mazajiem skatītājiem un ģimenēm, tāpēc jaunajā sezonā ir iecere jaunam latviešu autoru darbam - Jāņa Lūsēna, Erika Ādamsona un Ineses Zanderes muzikālam iestudējumam Čigānmeitēns Ringla.

Jauno sezonu skatuves mākslā muzikālais teātris Ars Nova atklās 9. septembrī ar Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas Kaupēn, mans mīļais izrādi Latvijas Nacionālajā operā. Savukārt 14. oktobrī iestudējums Kaupēn, mans mīļais būs skatāms Valmieras drāmas teātrī.Rokoperas Kaupēn, mans mīļais režisore ir Ineses Mičule, Kaupēna lomu atveido Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs, pārējās lomās - Latvijas Nacionālās operas soliste Kristīne Zadovska, Ance Krauze, Marts Kristiāns Kalniņš, Inese Ramute, Dace Everss, Ģirts Rāviņš, Māris Bezmers, Inga Siliņa, Oskars Morozovs, Mārtiņš Liepa, Aigars Vilims, Baiba Neja, Terēza Lasmane, Kārlis Neimanis, Kārlis Freimanis, Andris Liseckis. Rokoperā piedalās mūziķu grupa komponista Jāņa Lūsēna vadībā.Vēl pirms jaunās sezonas atklāšanas Ars Nova ar Jāņa Lūsēna koncertprogrammu _Ar zvaigžņu kluso gaismu _viesosies Latvijas Dievnamos. Koncertprogramma būs dzirdama Liepājas Svētās Trīsvienības baznīcā 25. augustā plkst. 18, Dobeles luterāņu baznīcā 26. augustā plkst. 18 un Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcā 1. septembrī plkst. 19.Ar zvaigžņu kluso gaismu ir Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela atkal satikšanās mūzikā pēc 30 gadiem. Ar zvaigžņu kluso gaismu, kas paredzēta atskaņošanai Dievnamos, ir trešā abu mūziķu kopīgā koncertprogramma (pirms tam bijuši projekti Violets ar Austras Skujiņas dzeju un Zelta sirds ar Kārļa Skalbes dzeju). Programmā ietvertā mūzika iezīmē ilgu laiku komponista daiļradē - no 1980. gada līdz šī gada martā tapušiem trīs pirmatskaņojumiem.Otra koncertprogramma, ar kuru muzikālais teātris Ars Nova koncertēs Latvijas Dievnamos, ir Jāņa Lūsēna un Kristīnes Zadovskas akustiskie koncerti Ja es būtu..., sniedzot klausītājiem jūtīgas noskaņas un pārdomu piepildītu skanējumu ar solistes vokālu un komponista ērģeļspēli. Koncerti noritēs 19. augustā plkst. 16 Salas Svētā Jāņa baznīcā un 31. augustā plkst. 20 Lielvārdes luterāņu baznīcā.Sagaidot Ziemassvētkus, gada tumšākajā laikā ar dzirkstošu prieku pie mazajiem skatītājiem un ģimenēm ar izrādēm Rīgā, Liepājā un Ogrē viesosies Jāņa Lūsēna un Ineses Zanderes mūzikls Sniega karaliene. Izrādes režisore ir Inese Mičule, mūziklā lomas atveido Kristīne Zadovska, Ieva Sutugova, Andris Ērglis, Andžella Goba, Ieva Akuratere, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Ance Krauze, Uģis Roze, Baiba Neja, Kārlis Freimanis, Andris Liseckis. Visās izrādēs muzikālo skanējumu nodrošina mūziķu orķestris Jāņa Lūsēna vadībā, tajā skanēs dažādi sitamie instrumenti, perkusijas, akordeons, ģitāras un taustiņistrumenti, uzburot pasakas īpaši tēlainu un ziemeļniecisku skanējumu.

Biļetes uz visiem muzikālā teātra Ars Nova koncertiem un izrādēm pieejamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī koncertu norises vietās pirms koncertiem. Plašāka informācija: www.janislusens.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja