Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mūzikas festivāls Rīga Jūrmala 9. decembrī izziņos jaunās sezonas programmu

Simfonisko orķestru festivāls Rīga Jūrmala, kas jau kļuvis par iecienītu klasiskās mūzikas cienītāju galamērķi, 2022. gada vasarā atgriezīsies ar jaunu māksliniecisko programmu un četru pasaules līmeņa simfonisko orķestru uzstāšanos. Vairāk informācija par gaidāmo jaunajā festivāla sezonā un māksliniecisko programmu tiks sniegta tiešsaistes pasākumā, kas norisināsies š.g. 9. decembrī no plkst. 16 līdz 17 festivāla mājaslapā un Facebook vietnē: facebook.com/rigajurmalamusicfestival

“Katras nākamās Rīgas Jūrmalas mūzikas festivāla sezonas izziņošana ir patiesi aizkustinošs brīdis ne tikai visai festivāla komandai un partneriem, bet arī māksliniekiem, ar kuriem mums ir izdevies uzturēt siltas un ciešas attiecības šo gadu garumā,” stāsta Zane Čulkstēna, festivāla Rīga Jūrmala izpilddirektore. “Neskatoties uz izaicinājumiem pagājušajā gadā un, domājams, arī nākamgad, mēs saglabājam optimismu un esam apņēmības pilni iepriecināt klausītājus ar pasaules līmeņa māksliniecisko programmu un visaugstāko apmeklētāju un mākslinieku pieredzi.”

Festivāla Rīga Jūrmala jaunās sezonas atklāšana notiks tiešsaistē festivāla mājas lapā un Facebook platformā. Visi dalībnieki aicināti reģistrēties savlaicīgi pirms tam, lai iegūtu unikālu iespēju saņemt īpašus ielūgumus uz gaidāmajiem festivāla koncertiem.

Tiešsaistes pasākuma laikā festivāla izpilddirektore Zane Čulkstēna, mākslinieciskie vadītāji Martins Engstrēms un Migels Estebans, festivāla izglītības programmas vadītājs Toms Ostrovskis, kā arī festivāla tuvākie partneri iepazīstinās ar māksliniecisko programmu un citiem gaidāmajiem jaunumiem.

Publiskā biļešu tirdzniecība uzsāksies š.g. 9. decembrī - līdz ar festivāla 2022. gada sezonas atklāšanu. Biļetes varēs iegādāties festivāla mājaslapā. 

Pēc atklāšanas 2019. gada vasarā, Rīga Jūrmala festivāls pārliecinoši kļuvis par vienu no Eiropas klasiskās mūzikas vasaras notikumu galamērķiem*. 2021. gada vasarā festivālā notika 21 simfoniskās un kamermūzikas koncerts, kuru apmeklēja vairāk nekā 15 100 skatītāju no 30 valstīm, tostarp Vācijas, Francijas, Nīderlandes, Lielbritānijas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas un citām. Festivāla mākslinieciskā programma tiek radīta Martina Engstrēma un Miguela Estebana vadībā, festivālam piesaistot izcilākās mūsdienu klasiskās mūzikas zvaigznes.

* Pēc veiksmīgi aizvadīta pirmā gada 2019. gada vasarā festivāls tika iekļauts vasaras festivālu Top 10 pēc britu laikraksta The Telegraph vērtējuma, kā arī ieguva Eiropas festivālu asociācijas īpašo kvalitātes zīmi EFFE Label.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja