Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Mūzikas un drāmas telpā OratoriO izskanēs koncertprogramma Ziemas ceļojums

Svētdien, 6.novembrī, plkst. 16.00 koncertā Ziemas ceļojums mūzikas un drāmas telpā OratoriO tiks atskaņots Franča Šūberta dziesmu cikls Winterreise (Ziemas ceļojums).

Šajā dziesmu ciklā Franča Šūberta melodijas sastapsies ar viņa laikabiedra Vilhelma Millera dzejas dramaturģiju.

Vācu kamermūzikas Lied žanrs ir viens no romantisma mūzikas stūrakmeņiem, un komponists Francis Šūberts ar saviem opusiem ir viens no spilgtākajiem šī žanra pārstāvjiem. Dziesmu cikli Die Schöne Müllerin (Skaistā dzirnavniece) un Winterreise (Ziemas ceļojums) viņu ierakstījuši mūzikas vēsturē, kā patiesu šī žanra meistaru. Šī dziesmu cikla burvība slēpjas tajā, ka tas veidots kā monologs, kura dziesmās vienotā dramaturģijā tiek atklāta liriskā varoņa iekšējā pasaule.

Kopā ar Latvijas Nacionālās operas solistu baritonu Rihardu Milleru un operas solistu koncertmeistari Ēriku Milleri klausītājiem būs iespēja doties emocionālā ceļojumā, iepazīstot ceļinieku, kura mīļotā tiek laulāta ar citu un kurš, bēgot no šīs realitātes, dodas ziemas vētrā, lai aizbēgtu, aizmirstos vai rastu patvērumu citā eksistences telpā.

Baritons Rihards Millers nāk no Talsiem, bet vokālo mūziku sāk apgūt Ventspils Mūzikas vidusskolā. Bakalaura un maģistra grādu ieguvis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā prof. Anitas Garančas un lektora Krišjāņa Norveļa klasē. No 2011. līdz 2012. gadam Erasmus studentu apmaiņas programmas ietvaros studējis Romā pie prof. Annas Marijas Ferantes.

Rihards ir Latvijas Nacionālās operas solists kopš 2014. gada. Viņa repertuārā ir tādas lomas kā grāfs Almaviva V. A. Mocarta operā Figaro kāzas, Mazeto V. A. Mocarta operā Dons Žuans, Falke J. Štrausa operetē Sikspārnis, Valdis A. Maskata operā Valentīna u.c.

Dziedātājs regulāri piedalās muzikālos projektos arī ārpus Latvijas Nacionālās operas, atskaņojot lielas formas darbus un piedaloties muzikālos iestudējumos. Dažādos projektos sadarbojies ar diriģentiem Sigvardu Kļavu, Aināru Rubiķi, Māri Sirmo, Aigaru Meri, Jāni Zirni, Ivaru Cinkus, Andreju Jansonu, Lukas Groen (Igaunija) u.c.

Ērika Millere mācību gaitas uzsāk J. Ivanova Rēzeknes mūzikas skolā pie ped. Nellijas Sarkanes un vidusskolā pie ped. Ilgas Viļumas. Ieguvusi bakalaura grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā doc. Jura Žvikova un prof. Jura Kalnciema klasē un ar izcilību absolvējusi JVLMA maģistrantūras klavierpavadījuma klasi, kur mācījusies pie prof. Daces Kļavas.

Kopš 2010. gada Ērika strādā par Latvijas Nacionālās operas solistu koncertmeistari. Strādājusi arī JVLMA par koncertmeistari vokālajā nodaļā K. Norveļa un B. Egles klasē, kā arī Latvijas Nacionālajā operā strādājusi kopā ar vokālo pedagoģi A. Garanču.

2015. gadā Ērika saņem diplomu kā labākā koncertmeistare IX Starptautiskajā Klaudia Taev Jauno operdziedātāju konkursā Pērnavā un diplomu kā labākā koncertmeistare IV Starptautiskajā Jāzepa Vītola vokālistu konkursā.

Līdztekus darbam LNOB Ērika regulāri sadarbojas ar operas solistiem un aktīvi koncertē uz Latvijas skatuvēm.

Koncertu vadīs un klausītājus iepazīstinās ar dziesmu dramaturģisko saturu Latvijas Radio 3 Klasika programmu vadītājs Orests Silabriedis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja