Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Nākotne mums seko utopiskā vīzijā. Multiinstrumentālists Pedro Eustāšs beidzot arī Latvijā

Aizraujošs koncerts, kurā multiinstrumentālists Pedro Eustāšs un orķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā atskaņos Platona Buravicka jaundarbu Nākotne mums seko, jau otrdienas, 4. februāra, vakarā plkst. 19 notiks Hanzas peronā. Pēc koncerta gaidāma improvizācija ar sintezatoriem un dažādiem pūšaminstrumentiem Pedro Eustāša, Platona Buravicka un Emīla Dreiblata jeb Multilux kopspēlē. Koncertu organizē biedrība Artes Liberales.

Koncerta viesis un vienlaikus galvenais varonis būs Venecuēlā dzimušais un šobrīd ASV, Kalifornijā rezidējošais flautists Pedro Eustāšs. Eustāšam piemīt unikāla, bagātīgi eklektiska muzikālā valoda – gan tiešs ilggadēju pētījumu, gan vairāk nekā 40 gadu profesionālās pieredzes rezultāts, strādājot Eiropas klasiskās, džeza, pasaules mūzikas, kā arī populārās un elektroniskās mūzikas formās. Eustāšs studējis flautas spēli konservatorijā Francijā un džezu Kalifornijas Mākslu institūtā. Viņa nenogurstošā interese par pasaules mūziku un pūšaminstrumentiem rezultējusies arī vairāk nekā 600 dažādu instrumentu kolekcijā, turklāt daļa no tiem ir paša Pedro veidoti. Eustāšs ir dažādu, tajā skaitā retu, tradicionālo pūšaminstrumentu virtuozs. Sadarbojies gan ar leģendārās grupas The Beatles dalībnieku seru Polu Makartniju, gan kinomūzikas komponistu Hansu Florianu Cimmeru, diriģentu Gustavo Dudamelu, grieķu komponistu un taustiņinstrumentālistu Yanni, Losandželosas Filharmonisko orķestri, Simona Bolivāra simfonisko orķestri un citiem ievērojamiem skatuves partneriem. Pedro Eustāšs ir daudzu filmu skaņuceliņu galvenais pūšaminstrumentu izpildītājs. Te var minēt filmas Amerikāņu gangsteris, Pirmsākums, Spartaks, Minhene, Madagaskara, Karalis Lauva, Tumšais bruņinieks, Indiana Džonss, kā arī vienu no pasaulē vispopulārākajām datorspēlēm Worldf of Warcraft. Eustāšs nopelnījis divas Grammy balvas, piedaloties projektā Concert for George (2005) un Krisa Boti albumā Impressions (2013), ticis nominēts Oskara balvai (2006), savukārt 2007. gadā apbalvots ar Filmu un televīzijas mūzikas balvu (Film&TV Music Award) par labāko instrumentālo solo priekšnesumu filmā Karību jūras pirāti. Pasaules gals.

Pārsteidzoši daudzpusīgā komponista Platona Buravicka jaundarbs Nākotne mums seko komponēts kamerorķestrim, trim dažādām flautām (piccolo, soprāna un alta), kā arī armēņu dudukam un Indijas tradicionālajām flautām. Skaņdarbs atklās utopisku vīziju, kurā cilvēce pārvarējusi segregācijas krīzi, valstu robežas ir zudušas, sabiedrība ir empātiska un aizspriedumi citam pret citu ir zuduši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja