Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Ņujorkas Metropolitan operas tiešraides noslēdz Pelnrušķīte Elīna Garanča

Ar Džoakīno Rosīni operas “Pelnrušķīte” tiešraidi 9.maijā plkst.19.30 ar Elīnu Garanču galvenajā lomā noslēgsies pirmā Metropolitēna operas translāciju sezona kinoteātrī “Parex Plaza”. Atsaucoties skatītāju lielajai interesei, izrādi atkārtoti demonstrēs ierakstos 10.maijā plkst.14, kā arī 13. un 14.

maijā plkst.19. Uz 13. un 14.maija seansiem biļetes vēl ir pieejamas k/t kasēs un www.forumcinemas.lv - informēja sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Vasiļjeva.  Elīna Garanča pēc spožās debijas Metropolitēna operā pagājušā gadā (Rozīna Seviljas bārddzinī) ir īpaši gaidīta zvaigzne. Mauricio Benīni diriģētajā operā E.Garančas skatuves partneri būs Lorenss Braunlijs, Alesandro Korbelli, Simone Albergīni, Džons Relija u.c.

"Drīzāk tā ir sakritība, ka atgriežos Metropolitēnā Rosīni operā. Neuzskatu sevi par tikai Rosīni operu dziedātāju, bet uzskatu to par izaicinājumu – jūtu, ka mana balss mainās: tā paplašinās, tai vairāk patīk legato, nekā virtuozie lēcieni. Iespējams, šī izrāde būs manā karjerā pēdējā nodziedātā Rosīni operloma," stāsta E.Garanča.

"“Pelnrušķite” man ir kā Olimps – adrenalīna augstākā pakāpe. Tēlaini aprakstot – manā galvā un ķermenī tiks ieslēgtas visas datorpogas”, dziedātāja atzīstas.

Arī nākamajā sezonā Elīnu Garanču būs iespēja tiešraidē vērot Ž.Ofenbaha operā „Hofmaņa stāsti”. „Tas, ka izrādes ar manu piedalīšanos tiek translētas visai pasaulei, liek manai sirdij sisties straujāk! Bet labāk gan tiešraides brīdī dziedātājam par to nedomāt! "Pelnrušķīte" ir perfekta izvēle tiešraidēm – katrs zina stāstu par šo meiteni. Operā apvienota asprātība un komisms ar izcilu mūziku!” - tā Elīna Garanča, kura Pelnrušķītes jeb Andželīnas partiju ir nodziedājusi arī Rīgā, Karela Marka Šišona veidotajā operas koncertiestudējumā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. 

Mecosoprāns Elīna Garanča strauji kļuvusi par vienu no mūzikas pasaules jaunākajām zvaigznēm. Mācījusies Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī pie Irinas Gavrilovici Vīnē un Virdžīnijas Ceani ASV. Viņa uzvarējusi Mirjamas Helinas vokālistu konkursā 1999. gadā un bijusi starp konkursa "BBC Cardiff Singer of the World" 2001. gada finālistiem.

Profesionālo karjeru Elīna Garanča uzsāka kā viesmāksliniece Südthüringischer Staatstheater Mainingenā un Frankfurtes Operā. Dziedātāja uzstājusies Latvijas Nacionālajā operā, Vīnes Valsts Operā un Vīnes Musikverein, Drēzdenes "Semper" operā, Amsterdamas "Concertgebouw", Bārbikana centrā un Koventgārdenā Londonā, Parīzes Elizejas lauku teātrī, Zalcburgas, Eksanprovansas, Helsinku, Turku un Savonlinnas festivālos; koncertējusi kopā ar Vīnes Filharmoniķiem, Bavārijas Radio simfonisko orķestri, Francijas Nacionālo orķestri, Helsinku Filharmonisko orķestri, Beļģijas Nacionālo orķestri, Amsterdamas "Concertgebouw", Minhenes Simfonisko orķestri u. c.

Starp viņas lomām ir Pelnrušķīte, Kerubīno, Dorabella, Šarlote, Oktavians, Rozīna, Seksts, Annio u. c. E.Garanča sadarbojusies ar Marisu Jansonu, Rikardu Muti, Nikolausu Arnonkūru, Filipu Džordanu, Kurtu Mazuru un citiem ievērojamiem diriģentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja