Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Trešdiena, 17. aprīlis
Rūdolfs, Viviāna, Rūdis

Papildināta Ukrainai veltītā Osokina Brīvības festivāla programma

Ukrainai veltītā Osokina Brīvības festivālā, kas norisināsies no 25. maija līdz 8. jūnijam, izziņoti trīs jauni koncerti un vairāk nekā desmit jauni dalībnieki.

Festivāla programmu papildinās Igo, stīgu kvartets Estonia for Ukraine, operdziedātāja Marlēna Keine, hiphopa mākslinieks Fiņķis, vīru kopa Vilki, Mariupoles teātra aktrise Anna Nīmajere, režisore un aktrise no Kijivas Larisa Semirozumenko, ukraiņu mūziķi Constantine un Viktorija Prituļaka, pianiste Sofija Varčenko un daudzi citi.

Festivāla atklāšanas koncertā 25. maijā piedalīsies Mariupoles teātra aktrise Anna Nīmajere, kura preses konferencē atklāja notikušo: "Pēc visa piedzīvotā dalība šajā festivālā ir kā svaiga elpa. Kara sākumā nevarējām iedomāties, ka Mariupole tiks gandrīz pilnībā iznīcināta. Mēs redzējām, ar kādu naidu tika iznīcinātas mūsu mājas un nogalināti mūsu cilvēki. 16. marts man pašai ir visbriesmīgākā diena, jo tad tika iznīcināta mūsu, aktieru, māja – Mariupoles teātris – bumba trāpīja tieši teātra sirdī – skatuvē. Viņus pat neapstādināja tas, ka pie teātra ar lieliem baltiem burtiem bija uzrakstīts, ka tajā ir bērni. Es atrados tajās briesmās veselu mēnesi. Tagad, esot Latvijā, gribu pateikt paldies visiem, kuri atbalsta Ukrainu un mūsu cilvēkus.”

Festivālā piedalīsies vairāk nekā 50 mūziķi un aktieri, kuru vidū ir Dita Lūriņa, Čulpana Hamatova, Ģirts Krūmiņš, Igo, Georgijs Osokins, Ralfs Eilands, Raimonds Tiguls, Žoržs Siksna, Katrīna Dimanta, Ieva Parša, Iveta Cālīte, Roberto Meloni, Katrīna Gupalo, pats Andrejs Osokins, Fiņķis, Rihards Plešanovs, Gints Smukais, Rihards Lībietis, vīru kopa Vilki, grupa Sub Scriptum, īpaši festivālam radītais Brīvības stīgu kvartets, apvienība Latvia for Ukraine ar dziesmu Resistance un igauņu un ukraiņu mūziķu kvartets Estonia for Ukraine, kas Latvijā uzstāsies pirmo reizi. Ukraiņu mūziķiem un aktieriem festivāla laikā ir iespēja sadarboties ar dažādiem latviešu māksliniekiem un iepazīt Latvijas kultūras dzīvi. Viens no festivāla mērķiem ir dot iespēju ukraiņiem turpināt darboties savā profesijā, lai tā laikā dzimušās sadarbības attīstītu un bagātinātu Latvijas un Eiropas kultūru.

Viens no trīs koncertiem, ar ko papildināta festivāla programma, ir Igo un Katrīnas Gupalo nakts koncerts, kas notiks 5. jūnijā Anglikāņu baznīcā, pirmo reizi savedot kopā uz vienas skatuves abus mūziķus īpaši šim festivālam radītā koncertprogrammā. Tajā izskanēs gan dziesmas no cikla Uguns ar Jāņa Strazda mūziku un Igo vārdiem, gan citas kompozīcijas no Igo repertuāra, kā arī latviešu un ukraiņu tautas mūzika.

Pēc īpašas Ola Foundation iniciatīvas festivālā iekļauti arī divi labdarības koncerti festivāla draugiem un atbalstītājiem ar Katrīnas Gupalo, Andreja Osokina un igauņu un ukraiņu mūziķu kvarteta Estonia for Ukraine piedalīšanos, sniedzot iespēju koncertu viesiem iepazīt gan Ola Foundation mākslas galeriju un jauno telpu kompleksu, gan ziedot Ukrainai īpaši izveidotā Ziedot.lv kontā.

Citi festivāla laikā gaidāmie koncerti:

  • festivāla atklāšanas koncerts 25. maijā, kas notiks Klavieru salonā @152;
  • Georgija Osokina solokoncerts 27. maijā Klavieru salonā @152;
  • aktrises Čulpanas Hamatovas un Andreja Osokina poētiskā izrāde 28. maijā Melngalvju namā;
  • Katrīnas Gupalo, Andreja Osokina un Roberto Meloni koncerts 3. jūnijā Klavieru salonā @152;
  • Dvēseles koncerts 4. jūnijā Anglikāņu baznīcā;
  • Igo un Katrīnas Gupalo nakts koncerts 5. jūnijā Anglikāņu baznīcā;
  • festivāla noslēguma koncerts 8. jūnijā Hanzas peronā.

Visi festivāla ieņēmumi tiks ziedoti Ukrainas cilvēku atbalstam. Lielāko koncertu norises vietās īpašos mikroautobusos būs iespēja ziedot ukraiņiem nepieciešamās lietas.

Biļetes pieejamas visās Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv

Plašāka informācija par festivālu un tā koncertiem - www.alartists.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja