Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pianistei Laumai Skridei piešķirts Bēthovena piemiņas gredzens

Latviešu pianisti Laumu Skridi Vācijā apbalvos ar Bēthovena biedrības ikgadējo balvu — piemiņas gredzenu, kādu ik gadu pasniedz jaunam mūziķim, kurš visspilgtāk muzicējis Bēthovena festivālā Bonnā. Pianistei to pasniegs 2009.gada 27.janvārī Bonnā. To saņemot viņa sniegs solo koncertu slavenajā Bēthovena namā.


Lai izraudzītos mūziķi, kuram piešķirt komponista vārdā nosaukto balvu — juvelieru Sabīnes un Mārtina Šmitu ziedotu piemiņas gredzenu, Bēthovena biedrība ik gadu izvirza un publiski nosauc piecus pretendentus, no kuriem vēlāk izraugās vienīgo uzvarētāju, rakstiski balsojot. Cīnoties par šo balvu, L.Skride koncertēja duetā ar argentīniešu izcelsmes čellisti Solu Gabetu.

Bēthovena svētki ir viens no galvenajiem mūzikas festivāliem Vācijā, tas parasti ilgst veselu mēnesi, pulcējot klausītājus Bēthovena namā un blakus izbūvētajā koncertzālē. Katru gadu taisa jaunu gredzenu. Iespēju muzicēt Bēthovena svētkos komponista dzimtajā pilsētā un namā, kur ierīkots Bēthovena muzejs un kamerzāle, par pagodinājumu uzskata gan mūziķi no visas pasaules. Piemiņas gredzens nav ceļojoša balva, katru reizi tiek izkalts jauns gredzens. "Tas tiks izgatavots speciāli man, pēc mēra — un man to jau noņēma. Apbalvošanas koncertā gatavojos spēlēt gan L.van Bēthovena, gan arī franču impresionista K.Debisī, un amerikāņu klasiķa S.Bārbera skaņdarbus," izstāstīja Lauma Skride, kuru izdevās sazvanīt viņas pašreizējās mājās Hamburgā. Dzimtajā Rīgā pianiste plāno ierasties uz Ziemassvētkiem, taču koncertus šoreiz nesniegs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja