Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pieklusināti, bet ar pārsteigumiem

Trīs vīri Ziemassvētkos atsauks atmiņā bērnības sajūtas

Ziemassvētku gaumes un tradīcijas ir tik dažādas. Kāds svin klusi un apcerīgi, cits iet budēļos, bet kādam – garas un garlaicīgas brīvdienas. Koncertu piedāvājumā, šķiet, visi var atrast ko sev tīkamu – meklējot pēc solistiem, pēc repertuāra. Piemēram, koncerta nosaukums Trīs vīri Ziemassvētkos nu ļoti atgādina jautro Džeroma K. Džeroma grāmatu Trīs vīri laivā un tāpēc arī mazliet mulsina. "Bet tas ir labi, ka tādas asociācijas," saka dziedātājs Zigfrīds Muktupāvels un koncertā sola pārsteigumus. "Mēs centīsimies, lai nebūtu pārmēru saldsērīgi, jo to skumjo motīvu jau pietiek katru dienu." Viņš gan Ziemassvētku laikā piedalās vairākos koncertos, un, kā smejies, galvenais esot nesajaukt nošu mapes.  

Koncerta Trīs vīri Ziemassvētkos idejas autors ir komponists Jānis Lūsēns. Mūziķi Zigfrīdu Muktupāvelu piedalīties šajā neparastajā projektā ilgi pierunāt nevajadzēja. "Esmu vecmodīgs, un man šis žanrs patīk – labprāt klausos radioteātri, kur aktieri lasa dzeju," viņš skaidro, informējot, ka sadarbībai pieaicināts arī aktieris Mārtiņš Vilsons. Tā tapusi brīnišķīga svētku programma visai ģimenei, kas pirmo reizi izskanēs 14. decembrī Aizputes kultūras namā un pēc tam citviet Latvijā. 

Koncertā skaistākie Jāņa Lūsēna autordarbi, Zigfrīda Muktupāvela izjustais dziedājums un vijoles spēle mīsies ar Mārtiņa Vilsona lasīto dzeju un pasakām. "Ceram, ka koncerts ļaus nokļūt bērnības zemē, kad dzīve likās kā skaista un droša pasaka. Cik mēģinājumi bijuši, tik pašam ir interesanti klausīties," saka Zigfrīds Muktupāvels. "Kārlis Skalbe, Jānis Poruks, Pēters Brūveris – viņu teksti ir aizkustinoši. Mūzika būs salīdzinoši jestra. Bet Mārtiņa lasījumā skanēs arī viens Aivara Neibarta dzejolis, par kuru es varētu derēt, ka publikā būs ovācijas. Nevienos Ziemassvētkos neviens šo Neibarta dzejoli noteikti nav lasījis." 

Koncerti notiks nelielos kultūras namos, un tam ir divi iemesli. Pirmais – prozaisks, jo ideja radās pavēlu, oktobrī, un tad jau daudzas vietas bijušas aizņemtas. Bet galvenais iemesls – lielām zālēm šis kamerstila koncerts nemaz nepiestāv, jo svarīgāk ir būt klausītājam pavisam tuvu klāt. Lai ir kā mājās! Pēc pieredzes Zigfrīds Muktupāvels zina teikt, ka kultūras namos atmosfēra ir ļoti īpaša. "Tās emocijas – sirsnība un mīļums –, ko sniedz skatītāji, ir uzlādējošas. Un Ziemassvētku laikā tas ir ļoti svarīgi. Vairs jau tik bieži pa Latviju nesanāk braukāt, tāpēc esmu priecīgs par šo iespēju," saka dziedātājs. 
Koncerts Trīs vīri Ziemassvētkos gaidāms Ventspils Kultūras centrā 17. decembrī, Mārupes kultūras namā 18. decembrī, Baložu kultūras namā 19. decembrī, kā arī Jēkabpilī 20. decembrī, Kandavā 21. decembrī, Skrīveros 22. decembrī, Priekuļos 
23. decembrī un Krimuldā 25. decembrī. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja