Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Piektdien Aizkrauklē Iļģi ielīgos Jāņus

Piektdien Aizkrauklē notiks Jāņu ielīgošanas pasākums kopā ar grupu Iļģi un Ilgu Reiznieci."Mēs priecājamies, ka Iļģi savu 30. jubilejas gadu var ieskandināt arī Aizkrauklē," norāda Aizkraukles latviešu biedrības pārstāve Signe Sniedze."Visas Eiropas tautas ir svinējušas Vasaras Saulgriežus, bet tikai latvieši brīnumainā kārtā ir saglabājuši tik daudz tradīcijas un dziesmas.

Jāņu dziesmu neticami lielais daudzums ir īpašākais latviešu tradicionālās mūzikas dārgums. Mūsu tautai mantojumā ir pāri 1000 meldijām, kas domātas vienai gada naktij. Diemžēl, lielākā daļa latviešu iztiek ar vienu vai divām meldijām, ja vispār dzied un svin Jāņus. Iļģi ik gadus ir svinējuši Jāņus, katru gadu atjaunodami tradīcijas un mācīdamies klāt jaunas līgotnes. Un darīdami to pa īstam savam un draugu priekam," norāda organizatori.

Pasākums notiks Kalna Ziedu dārzā, kur no plkst.19.00 sāks darboties tradicionālā kultūras jeb Jāņu skola: Ilgas Reiznieces un Anitas Ostrovskas vadībā tiks mācītas dažādas Jāņu dziesmas un rotaļas, Dzintra Cepure ar muzeja meitenēm rādīs dažādus ziedu vainagu pīšanas paņēmienus, bet Valdis Putniņš un Rīgas danču kluba jaunieši mācīs senos dančus. Lūdzam katram dalībniekam līdzi ņemt arī savus salasītos pļavu ziedus vainaga pīšanai un sedziņas sēdēšanai zālē, jo būs iespēja noklausīties arī nelielu Iļģu koncertu Kalna Ziedu plāvā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja