Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pirmajā koncertā pēc karantīnas beigām tiek gaidīti tikai apmeklētāji podos

Pirmdien, 22. jūnijā, Barselonas opera Gran Teatre del Liceu atvērs savas durvis pēc vairāk nekā triju mēnešu pauzes, taču cilvēku zālē nebūs – visas vietas greznajā teātrī aizņems 2292 floras pārstāvji, kuri klausīsies Džakomo Pučīni opusu Krizantēmas

Pārējie interesenti koncertu performanci 22. jūnijā varēs skatīties tiešraidē teātra mājaslapā plkst. 18 pēc Latvijas laika.

Idejas autori ir Barselonas operteātris, konceptuālais mākslinieks Euhenio Ampudija, galerija Max Estrella un kuratore Blanka de la Torre. Pučīni Krizantēmas augiem atskaņos stīgu kvartets UceLi.

Šī akcija ļaus citādi uztvert dzīves atgriešanos teātrī un akcentēs cilvēku attiecības ar dabas pasauli, uzskata projekta iniciatori. Performance atgādinās, ka koronavīruss ir licis cilvēkiem atbrīvot visas publiskās telpas. "Laikā, kad cilvēki ir bijuši spiesti paslēpties savās mājās un apturēt pārvietošanos, daba ir spērusi soli uz priekšu un ieņēmusi cilvēku atbrīvoto telpu. Daba to darīja, ievērojot savu ritmu un saskaņā ar savu pacietīgo bioloģisko ciklu," saka mākslinieks Euhenio Ampudija. "Vai mēs varam paplašināt empātijas spējas un dalīt savu telpu ar citām sugām? Piedāvāju sākt ar mūziku un mākslu un uzaicināt augus uz koncertu," viņš piebilst.

Pēc koncerta augi tiks uzdāvināti Barselonas mediķiem, kuri pašaizliedzīgi strādā pandēmijas apstākļos. Mākslinieks Euhenio Ampudija performances laikā uzņems fotogrāfijas un video, un šie darbi papildinās ievērojamo laikmetīgās mākslas kolekciju La Caixa.   

Gran Teatre del Liceu jaunais mākslinieciskais vadītājs Viktors Garsija de Gomars nākotnē vēlas stiprināt muzikālā teātra saikni ar vizuālo mākslu, un koncerts augiem ir uzskatāms par 2020./2021. gada sezonas prelūdiju.  

Informācija: www.liceubarcelona.cat

Top komentāri

Ciprese
C
izcili un ar brīnišķīgu zemtekstu
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja