Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pīters Dohertijs. Noticis koncerts ir vēsture

Pēc skata viņš ir puisis ar tādu kā lielveikalā vecākus pazaudējuša bērna seju, kurš nesaprot vai izliekas, ka nesaprot, kur atrodas un kāpēc. Vēl trīsdesmitgadīgā Pīta Dohertija acīs lasāma neizpratne, kāpēc cilvēki no viņa gaida un prasa pieauguša cilvēka rīcību — ierašanos lidostās laikā, turklāt bez aizliegtām substancēm kabatās utt. Bet lielā mērā arī visu šo īpatnību dēļ viņš ir tik unikāls mākslinieks un mūziķis, izcils dzejnieks un elegants siržu lauzējs. Mūziķis, kurš atcēlis neskaitāmus koncertus savu narkotiku skandālu dēļ, jo pats nesaskata tajā visā nekādu grēku, kurš tā paša iemesla dēļ paspējis pasēdēt cietumā un nemitīgi atradies dzeltenās preses uzmanības centrā. Tomēr viņa daiļrades cienītāji nešaubās, ka Dohertijs ir viens no šīs desmitgades dižākajiem mūziķiem, to pierādījis, darbojoties gan grupā The Libertines, gan Babyshambles, gan tagad ar savu soloalbumu Grace/Wastelands, kas iznāca šopavasar un atkausēja dvēseles daudziem, kuri pirms tam Dohertiju uzskatīja tikai par narkomānu, skandālistu un Keitas Mosas draudziņu. Prestižais britu žurnāls New Musical Express, kas Dohertijam ticējis, kopš viņš parādījās pie apvāršņa, un vienīgais pērn viņu sagaidīja pie cietuma vārtiem, jau pirms soloalbuma iznākšanas piešķīra viņam labākā solomākslinieka titulu.

Daudzi, kas devušies uz ārvalstu festivāliem, lai redzētu Pītu koncertos, palikuši gribot. Man personīgi divos festivālos ir laimējies, ka organizatori viņa uzstāšanos kavēšanās dēļ nevis atceļ, bet pārceļ uz vēlāku laiku. Arī abos koncertos Londonā viss notika, kā nākas. Katrā ziņā ikviens Dohertija koncerts ir vēsture, un tiem, kuri tos redzējuši, jājūtas kā vinnējušiem loterijā, kuras biļete ir jebkura biļete uz Dohertija koncertu.

Interesanti, ka dīdžeju statusā Rīgā jau pabijuši divi Dohertija bundzinieki — Gērijs Pauels no The Libertines un Adams Ficeks no Babyshambles. Piektdien Positivus ļoti gaidīsim pašu Pīteru ar soloprogrammu, kurā noteikti skanēs ne vien solodziesmas, bet arī Babyshambles un The Libertines hiti.

Positivus festivāls.Cēsu alus skatuve 17.VII plkst. 22.45

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja