Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Populārās mūzikas dziesmu svētki

Otrais Latvijas mūzikas lielkoncerts 2. septembrī Mežaparkā.

Kad pērn septembrī Daugavas stadionu pāršalca lielkoncerts, kas bija veltīts Raimonda Paula daiļradei, visi – mūziķi, dziedātāji, skatītāji – bija uz pozitīva viļņa. Dinamiski, jaudīgi, vizuāli skaisti! Viens no publikas favorītskaņdarbiem toreiz bija Žorža Siksnas un Ozola kopdarbs Genoveva & Stils – gribējās no sēdvietu tribīnēm izskriet laukumā un dejot. Latvijas pasākumu forums lielkoncertu atzinis par 2022. gada izcilāko notikumu Rīgā. "Ieguldījums bija liels gan cilvēku apjoma ziņā, gan izstrādājot koncepciju. Tad arī sapratām, ka tas varētu būt kaut kas tālejošs. Klusībā jau bija vīzija, ka tāda veida koncerts varētu kļūt par tradīciju," atzīstas koncerta mūzikas producents un radošais direktors Arstarulsmirus. Arī šogad 2. septembrī un nu jau Mežaparka Lielajā estrādē teju simt pašmāju mūziķu lielkoncertā atskaņos visu laiku Latvijā visvairāk mīlēto komponistu skaņdarbus.

"Mežaparka estrādē lielākais izaicinājums būs scenogrāfija, ko realizēs režisors Papa Chi," informē Arstarulsmirus. Pārsteigumi būs, jo plāns ir pārspēt jau pirmajā lielkoncertā radīto grandiozo skatuves risinājumu, tiek strādāts pie vizuālo priekšnesumu daudzveidības un iepriekš neredzētiem tehniskajiem risinājumiem. Skatītāji sēdēs koristu vietās, un jebkuram būs ideāls skatpunkts.

"Šajā koncertā ņēmām plašāku spektru – pasākums būs populārās mūzikas zelta fonda dziesmu svētki. Šogad mūziķi izpildīs daudz dažādu Latvijas dižgaru rakstītu dziesmu, kas tapušas kā pagājušajā, tā šajā gadsimtā. Dzirdēsim Imanta Kalniņa, Ulda Stabulnieka, Raimonda Paula, Mārtiņa Brauna un citu Latvijā mīlētu komponistu skaņdarbus," stāsta Arstarulsmirus un piebilst, ka skanēs mūzika no XX gs. 60. gadiem līdz mūsdienām, akcentējot tieši 80. gadu kompozīcijas.

Savienot nesavienojamo? "Pārbaudītas vērtības un eksperimenti. Katru skaņdarbu veidojot, mēs domājam, lai būtu kāds negaidīts elements, gribas, lai koncerts būtu pārsteigums, ar rozīnēm, lai skatītājiem būtu interesanti. Katrai kompozīcijai būs sava vizualizācija, kas dos dziesmām papildu dimensiju. Tā vairs nav spēle tikai ar krāsām un ritmiem, klāt nāk papildu vēstījums un atmosfēra," atklāj Arstarulsmirus. Potenciālais skatītājs, pēc organizatoru domām, varētu būt "tāds no 30 gadiem uz augšu", lai gan arī jaunāka auditorija novērtē to mūziku, ko klausās vecāki un vecvecāki. "Brīnišķīgi, ka uz koncertu nāk ģimenes. Ģimenes tradīcija savijas ar koncerta tradīciju," cer Arstarulsmirus.

Sīkāk – Lielkoncerts.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja