Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Publiku Bjorkas koncertā iesildīs vokālā grupa Cosmos

Publiku pirms lieliskās īslandiešu dīvas Bjorkas koncerta, kas 16.jūlijā notiks Arēnā Rīga, izklaidēs pašmāju vokālā grupa Cosmos.


Bjorkas menedžmentam tika iesniegti vairāku latviešu grupu ierasti, bet par Bjork koncertam visatbilstošākajiem tika atzīti Cosmos puiši. Pirms Bjorkas koncerta skanēs dziesmas no Cosmos jaunā albuma.


Jau savā pirmajā darbības gadā vokālā grupa Cosmos izpelnījās Latvijas labākās jaunās grupas statusu, bet pirmais albums tika novērtēts kā Latvijas labākais popmūzikas albums, turklāt sasniedzot platīna diska statusu pārdoto kopiju skaita ziņā. Cosmos unikālais, Latvijā līdz šim nedzirdētais skanējums, kas sasniegts neizmantojot mūzikas instrumentus, ļāva šiem sešiem jaunajiem dziedātājiem galvu reibinošā ātrumā sasniegt stabilu vietu Latvijas populārās un akadēmiskās mūzikas virsotnē.


Grupas dalībnieku profesionālā muzikālā izglītība un ārkārtīgi plašais balsu diapazons Cosmos dod iespēju pilnā mērā izpausties visos žanros, stilos un mūzikas virzienos, sākot no viduslaiku polifoniskajiem dziedājumiem līdz pat mūsdienu džezam un popmūzikai. Nepilnu trīs gadu pastāvēšanas laikā Cosmos ierakstījis jau četrus albumus, kuru popularitāti apliecina neskaitāmās papildus tirāžas.


Cosmos profesionalitāti novērtējuši arī ārzemju mūzikas speciālisti. Grupa ir Krievijas televīzijas muzikālā konkursa Jaunais Vilnis 2004 uzvarētāji, Gorīcijas starptautiskā konkursa laureāti, kopā ar leģendāro Bobiju Makferinu dziedājuši viņa neaizmirstamo hitu Don`t Worry, Be Happy, uzstājušies kopā ar ārvalstu un pašmāju mūzikas profesionāļiem –The Real Group, Inesi Galanti, Laimu Vaikuli, Latvijas Radio kori un daudziem citiem.


Slavenā Īslandes dziedātāja Bjorka Rīgā uzstāsies 16.jūlijā. Viņa savā koncertā izmantos jauno un neparasto mūzikas instrumentu Reactable. Reactable ir elektro - akustisks mūzikas instruments, kura darbības princips balstīts uz pieskārienjūtīgu virsmu. Vairāki mākslinieki vienlaicīgi dalās pilnīgā kontrolē pār instrumentu, pārvietojot un grozot objektus uz luminiscējošas, apaļas galda virsmas lietotāji paši var radīt sarežģītas un dinamiskas skaņas ar ģeneratoriem, filtriem un modulatoriem.


 Bjorka uz Rīgu sev līdzi vedīs un koncertā uz skatuves uzstāsies kopā ar 12 jauniešu pūtēju orķestri un kori, kuri ģērbti suģestējoši daudzkrāsainos talāros ar spožiem timpāniem rokās. Visi jaunieši ir meitenes no Īslandes.

Pašlaik pieejamas vēl aptuveni 1000 koncerta stāvbiļetes, kuru cena ir Ls 36. Biļetes iegādājamas Biļešu Servisa kasēs visā Latvijā, kā arī internetā www.bilesuserviss.lv. Īpaši jāpiemin, ka no katras pārdotās koncerta biļetes 1 EUR tiek ziedots UNICEF bērnu labdarības akcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja