Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pussimt čellistu, roks un meditācija

Pēc gadu ilgas pauzes savos tradicionālajos Vecgada lielkoncertos, kas abi notiks vienā un tajā pašā dienā, 30. decembrī, Rīgas Kongresu namā, uz skatuves atgriezīsies Melo-M Mega orķestris. Tas atkal pulcēs kopā dažādu paaudžu čellistus, klausītājiem piedāvājot gan popmūzikas un rokmūzikas hitus, gan grupas līdera Kārļa Auzāna jaundarba Meditation+ pirmatskaņojumu ar Normundu Šnē pie diriģenta pults.

Melo-M Mega orķestris ir vērienīgs un savdabīgs projekts, kas pēc Melo-M mūziķa Kārļa Auzāna iniciatīvas aizsākās 2015. gadā, vienkopus sapulcējot vairāk nekā 50 dažādu paaudžu Latvijas čellistu. Pirmo reizi kolektīvs kopā ar čellu trio Melo-M uzstājās 2015. gada Vecgada lielkoncertos Rīgas Kongresu namā, bet otrā kopā sanākšana notika 2017. gadā. Lielkoncerti gada nogalē būs čellu orķestra trešais uznāciens.

Čellu orķestra sastāvā kopā ar trio Melo-M mūziķiem uzstāsies vairāk nekā 50 čellistu no visas Latvijas, kuri pārstāv dažādas mūziķu paaudzes, – būs gan bērni un jaunieši, kas apgūst čella spēli, gan studenti un profesionāli mūziķi.

Kārlis Auzāns stāsta, ka Vecgada lielkoncerti, kā parasti, būs divās daļās: "Pirmā daļa būs veltīta radio tēmai, kas bija mūsu šāgada pavasara koncertprogrammas Maģiskā radio tūre kodols koncertzālēs ārpus Rīgas. Skanēs populāri šai tēmai rakstīti skaņdarbi no Radiohead, Queen, Odis, Imagine Dragons un citu pazīstamu kolektīvu repertuāra. Otrajā daļā kopā ar vairāk nekā piecdesmit čellistiem būs dzirdams mans jaundarbs Meditation+, kā arī labākais no Melo-M Mega orķestra repertuāra. Tā kā orķestrī piedalās daudz jaunu čellistu, uzskatījām par nepieciešamu nospēlēt versiju par leģendārās grupas Pink Floyd skaņdarbu Another Brick in the Wall." Gaidāmi arī pārsteigumi, kuri iepriekš netiek atklāti. Jaundarbu Meditation+ Kārlis Auzāns rakstījis speciāli šai jaunajai Vecgada koncertu programmai. Tas komponēts čellu orķestra sastāvam, kas, izmantojot plašu skanējumu, kontrastā pārējai – rokmūzikas enerģijas piesātinātajai – programmai radīs muzikāli meditatīvas noskaņas. Koncertā čellu orķestri jaundarba pirmatskaņojumā diriģēs pazīstamais diriģents Normunds Šnē, kurš savu darbību akadēmiskajā mūzikā arvien ir papildinājis ar dažādiem alternatīviem un ekscentriskiem mūzikas projektiem, kuros satiekas ļoti atšķirīgas skaņumākslas pasaules, atceļot akadēmiskās un popkultūras robežas. Viņš tajos izpaudies gan kā diriģents, gan kā obojists.

Melo-M Mega orķestra Vecgada koncerti Rīgas Kongresu namā notiks 30. decembrī plkst. 15.00 un plkst. 19.00. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja