Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Rīgā koncertēs flamenko ģitārists Džesijs Kuks

Eiropas tūrē The Blue Guitar Rīgas Kongresu namā 26. septembrī kopā ar savu grupu uzstāsies Džesijs Kuks.Koncerta īpašā viese būs Aija Vītoliņa (Amber), kas ar savu samtaino vokālu iezīmēs jaunus toņus Džesija Kuka džeza klasikas aranžējumos.Džesijs Kuks saņēmis sudraba godalgu kā labākais flamenko ģitārists (Acoustic Guitar magazine Player’s Choice Award).

Džesijs Kuks ir arī Kanādas mūzikas balvas Juno ieguvējs kā labākais mūziķis.Dzimis Parīzē 1964. gadā, Džesijs Kuks sāka trinkšķināt rotaļu ģitāru jau trīs gadu vecumā, cenšoties atdarināt ģitārista Manitas de Plata mīmiku, kas arī dzīvoja Kamargā. Šī čigānu ģitāras leģenda, kas palika slavena, pateicoties savai draudzībai ar Pikaso, atstāja vislielāko iespaidu uz jauno Džesiju. Pēc vecāku šķiršanās puika devās līdzi mātei un māsai uz Kanādu, kur viņa bija dzimusi. Drīz viņa atklāja agrīnas muzikālas dotības savā dēlā, kas dabīgi turpinājās mācībās Eli Kassner Guitar Academy."Viennozīmīgi nebiju no tiem bērniem, kas būtu pielipis skatuvei un saviļņotu pūli. Es biju pārāk nedisciplinēts, nekad neatkārtoju uzdoto arpedžo. Vienmēr spēlēju to, ko gribēju spēlēt. Es ātri iemācījos un tad izbaudīju to," stāsta Džesijs Kuks.

Neformālas džema sesijas mājās pie tēva un dalība ikgadējā Sentmarīdelamēras čigānu mūzikas festivālā palīdzēja noslīpēt mūziķa meistarību. Starp Arlu un mātes lauku mājām pilsēta Toronto šķita galaktikas attālumā. Tur viņš turpināja klasiskās un džeza ģitārspēles studijas pašās  prestižākajās mūzikas skolās, ko pēcāk centās aizmirst, iegremdējoties čigānu mūzikas daiļrades tradīcijās, kuras nepierakstot tiek nodotas no paaudzes paaudzei.

Šī pretrunīgā divējādā pieredze vēlāk tika dāsni atlīdzināta, izpaužoties viņa daudzpusīgajā muzikālajā gaumē. Tā ir skaidri un nepārtraukti redzama kaislē pētīt un sapludināt, kas ir palīdzējusi radīt to skaņu un pārliecību, ko viņš dod mums uz skatuves šodien.

Kopš muzikālās karjeras pirmsākumiem Džesijs Kuks ir ierakstījis sešus studijas albumus un apceļojis pasauli, iepazīstot pasaules mūzikas tradīcijas, kuras ir sajaucis savā neatkārtojamā stilā, ko sauc par rumbas flamenko. Papildus pārpildītajiem koncertiem un dalībai festivālos viņš ir iesildījis tādas zvaigznes kā B.B. Kings, Reijs Čārlzs un Diāna Krolla.

Biļetes uz Džesija Kuka koncertu Rīgas Kongresu namā 26. septembrī nopērkamas Biļešu servisa kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja