Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Rīgā notiks tautas mūzikas studiju "Nordtrad" konference

No 26. līdz 31. martam Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā konferencē "Borderlands" ("Pierobežas") tiksies Baltijas un Ziemeļvalstu tautas mūzikas studiju programmu tīkla "Nordtrad" pedagogi un studenti. Konferences gaitā notiks trīs publiski koncerti, kā arī lekcijas, meistarklases, pedagogu semināri un citi pieredzes apmaiņas, informācijas un muzicēšanas pasākumi, informēja Jāz.

Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas pārstāvji. Tautas mūzikas studiju programmu tīklā Nordtrad (http://nordtrad.net) līdzdarbojas 16 augstskolas no Dānijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Somijas, Igaunijas un kopš 2008. gada – arī  Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) etnomuzikoloģijas klase. Ik pavasari šo valstu tautas mūzikas pedagogi un studenti satiekas konferencē, kas ar meistarklasēm, lekcijām, koncertiem, pedagogu semināriem, muzicēšanu ansambļos un citām aktivitātēm ļauj īsā laika sprīdī iepazīties ar katras augstskolas profilu, stiprajām pusēm, jaunumiem un aktuālajām problēmām. Šogad konference notiks Rīgā, jo iepriekšējās konferencēs bijusi ievērojama interese par Latvijas tradicionālo mūziku. Īnteresentiem Latvijā tā būs arī iespēja redzēt Ziemeļvalstu tautas mūzikas izglītību un pašu mūziku visā tās daudzveidībā, trijos konferences koncertos.

Konferencē notiks arī etnomuzikologu Mārtiņa Boiko (Latvija), Daivas Vīčiņienes (Lietuva) un Timo Leisies (Somija) lekcijas, kā arī meistarklases latviešu, lietuviešu, igauņu un somu tradicionālajā dziedāšanā (Zane Šmite, Daiva Vīčiņiene, Janika Orasa, Selia Rōze, Sirka Kosonena), kokles spēlē (Valdis Muktupāvels), latviešu un lietuviešu tradicionālajā instrumentālajā mūzikā (Gunārs Igaunis, Ēvalds Vīčins), vargana spēlē (Juhans Suitss), kā arī somu harmoniku spēlē (Anti Pālanens). Studenti no dažādām augstskolām konferencē apvienosies ansambļos, kur apgūs katras valsts pierobežu repertuāru. Pedagogi semināros dalīsies pieredzē par tradicionālās dziedāšanas un ansambļa pedagoģijas jautājumiem, kā arī etnomuzikoloģijas izglītību katrā valstī. Notiks arī jaunu maģistra programmu "Nordic Master" un "Glomas" prezentācijas. Konference notiek ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.
Vairāk informācijas par koncertiem, pārējo konferences norisi un iespējām tajā piedalīties lasāms JVLMA mājaslapā www.jvlma.lv.

Konferences koncerti:
27. martā plkst. 19.00 JVLMA Lielajā zālē starpaugstskolu maģistra studiju programmas "Nordic Master" studentu grupas "Blink" un "Nordtrad" studentu koncerts

28. martā plkst. 19.00 JVLMA Lielajā zālē "Nordtrad" studentu koncerts

29. martā plkst. 19.00 Spīķeru koncertzālē "Nordtrad" pedagogu koncerts.
Ieeja par ziedojumiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja