Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Rīgā uzstāsies dāņu grupa Efterklang

Otrdien, 18. augustā, 25 gadu jubileju ar grupas Efterklang koncertumūzikas namā Daile atzīmēs Dānijas Kultūras institūts Latvijā, Igaunijā un Lietuvā.

Efterklang ir 2000. gadā dibināta indīroka grupa no Dānijas. Tās daiļrade ir ieņēmusi dažādas formas, ieskaitot elektroniku, eksperimentālo popmūziku, laikmetīgo kompozīciju un skaņu celiņus filmām. Rīgā grupa prezentēs savu jaunāko projektu Liima.

Lai gan Efterklang sastāvā ir trīs mūziķi – Kaspers Klauzens, Madss Kristians Brauers un Rasmuss Stolbergs -, koncertos šo trijotni vienmēr papildinājis viesmūziķu klāsts, un pēdējā pusotra gada laikā kā viesis grupai allaž pievienojies somu perkusionists Tatu Renke. Viņa muzikālais ieguldījums pakāpeniski ietekmējis grupas skanējumu, kā rezultātā arī tapis jaunais Efterklang projekts Liima. Tas tiek raksturots kā Efterklang sadarbības projekts ar Renke, un iezīmē periodu, kurā Efterklang tiecas pārvērtēt un mainīt savu skanējumu.

Medijs Time Out Liima dzīvo priekšnesumu nodēvējis par "brīnišķīgu ceļojumu cauri virknei dažādu stilu un noskaņu", piebilstot, ka projekta mūzikai piemīt īpaši "dzīva" un spontāna sajūta. Clash Music savukārt par Liima koncertu Londonā raksta sekojoši: "Liima koncertā spēlēja tikai un vienīgi jaunu materiālu, ja vienu vienīgi pieļaujot vienu vai divus izņēmumus ar vecākām Efterklang dziesmām, tomēr starp grupu un publiku tūlītēji izveidojās saprašanās. [..] Kaspera Klauzena vokāls ir tikpat valdzinošs kā allaž, un viņa melodijas rada patīkamu kontrastu salīdzinoši raupjajai ansambļa mūzikai."

Koncerta sākums plkst. 20. Pasākums notiek sadarbībā ar nepieradinātās mūzikas biedrību Skaņu mežs. Liima uzstāšanās mūzikas namā Daile ir daļa no Dānijas Kultūras institūta Latvijā 25. jubilejas svinībām. Tās ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā tiks prezentētas arī latviešu mākslinieka Voldemāra Johansona un dāņu mākslinieka Kristiana Skjoda skaņu instalācijas.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu servisa kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cena iepriekšpārdošanā – 10 eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja