Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Domā skanēs Pusnakts mesa Versaļas galmā

Pirms Ziemassvētkiem, 21. decembrī, plkst. 19 Rīgas Domā notiks koncerts Pusnakts mesa Versaļas galmā, informēja koncerta rīkotāji.

Koncertā franču 17. gadsimta garīgās mūzikas izcilo pārstāvju – Marka Antuāna Šarpentjē un Mišela Rišāra de Lalandes – skaņdarbus atskaņos Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, diriģents Romāns Vanags un baroka orķestris Collegium Musicum Riga, diriģents Māris Kupčs. Koncerta īpašais viesmākslinieks - diriģents, doktors Henrijs Pompidors no Francijas.

Diriģents, doktors Henrijs Pompidors (Francija) studējis mūziku, ērģeles un kordiriģēšanu Tulūzas reģionālajā mūzikas konservatorijā. Pēc Francijas valsts diploma iegūšanas kordiriģēšanā viņš ieguvis maģistra grādu un doktora grādu mūzikā un mūzikas zinātnē Parīzes (Sorbonnas) universitātē.

H. Pompidors ir Francijas kordiriģentu biedrības (SFCC) valdes loceklis, un patlaban māca kora dziedāšanu un kordiriģēšanu Parīzes pilsētas mūzikas konservatorijā. Viņš savu darbību starptautiskā mērogā velta arī koru izglītībai un meistarklasēm, kuras tiek rīkotas visā pasaulē (Brazīlijā, Ķīnā, Horvātijā, Irānā, Japānā, Taizemē, Vjetnamā un citur).

Būdams aktīvs diriģents un tiesnesis, viņš ir vadījis daudzus koncertus, starp kuriem galvenā loma ir kamermūzikai – darbs ar bērniem un pieaugušajiem, amatieriem, universitātes un profesionālajiem koriem, kā arī viņš regulāri tiek aicināts uz daudziem starptautiskiem festivāliem un koru konkursiem.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja