Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Rīgas festivāla koncerti notiks interneta tiešsaistē

Latvijas koncertu rīkotajā Rīgas festivālā no 8. līdz 11. jūnijam šogad notiks trīs koncerti interneta tiešsaistē. Festivālā varēs dzirdēt pianistu Vestardu Šimku, sitaminstrumentu ansambli Perpetuum Ritmico un Trio Angelicus, kurā apvienojušās soprāns Elīna Šimkus, arfiste Ieva Šablovska un flautiste Sondra Lejmalniece, informēja festivāla rīkotāji.

Latvijas koncertu direktors un Rīgas festivāla idejas autors Guntars Ķirsis: "Jau vairāku gadu garumā Rīgas festivālā Latvijas iedzīvotāji un viesi baudīja spilgtu mūzikas notikumu izlasi. Šobrīd, kad mūsu dzīve pārvērtusies līdz nepazīšanai un no ļoti daudz kā ir jāatsakās, Latvijas koncerti uzskata par savu pienākumu sniegt atbalstu gan mūziķiem, gan sabiedrībai, piedāvājot kaut nelielu daļu no Rīgas festivālā plānotajiem koncertiem."

Rīgas festivālu 8. jūnijā plkst. 21 Dzintaru koncertzālē atklās pianisma zvaigzne Vestards Šimkus, atskaņojot tēlaino Kloda Debisī mūziku. Impresionisma gleznas uzburs skaņdarbi – Balāde, Noktirne, Līksmības sala, Deja u.c.  Savukārt no Sergeja Prokofjeva daiļrades skanēs Pastorālā sonāte, Pastaiga, Ainava u. c.

Viesturs Šimkus par gaidāmo koncertu:

10. jūnijā Rīgas Sv. Jāņa baznīcā plkst. 21 muzicēs Trio Angelicus, kura skanējumu veido trīs siltu tembru apvienojums – Elīnas Šimkus balss, Sondras Lejmalnieces flautas skanējums un Ievas Šablovskas arfas noslēpumainais valdzinājums. Koncertā Lūgšana naktij klausītāji varēs ļauties vakara meditācijai, klausoties Jāzepa Mediņa Sapņojumu, Edvarda Grīga Ave, maris stella, Tūres Rengstrema Bön till natten, Riharda Dubras Beata es, Virgo Maria u. c.

Elīna Šimkus par koncertprogrammu: "Ik vakaru pirms miega mēs varam izvērtēt savas dienas gaitas – pārdomāt un nožēlot vai priecāties. Varbūt lūgt, lai nakts ir rāma kā mēness tilts jūrā, kas mūs ved uz jaunu dienu... Kāds mīļotais sapņaini klīst zvaigžņotā naktī un domās lūdz par savu mīļoto – varbūt tuvo, bet varbūt – tālo. Kāda nomaldījusies un apjukusi dvēsele atdod sevi naktij, lai tā izlemj likteni par rītdienu. Vēl kāds ļaujas, lai mēness stari un vakara zvaigzne izgaismo tam ceļu, dodoties sapņu tālumā."

11. jūnijā Spīķeru koncertzālē plkst. 21 valdīs spāņu un latīņamerikāņu mūzikas ritmi. Uz skatuves kāps sitaminstrumentu zvaigznes – ansamblis Perpetuum Ritmico – Guntars Freibergs, Elvijs Endelis, Ernests Mediņš, Mikus Bāliņš. Koncerta programmā Emanuela Sēžurnē  Calienta, Astora Pjacollas Libertango, Žorža Bizē Svīta no operas Karmena, Artura Maskata Tango un citi skaņdarbi.

Koncerta tiešsaistes pieejas kodus var iegādāties www.biļešuparadīze.lv un Biļešu paradīzes kasēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja