Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rudens skaņu daudzveidība

Ziemeļblāzmas 106. dzimšanas dienā sāk rudens koncertus

1. septembrī, kad ierasti jāpošas skolai, Kultūras pils Ziemeļblāzma Rīgā svin 106. dzimšanas dienu, sākot rudens sezonu un piedāvājot pianistu dueta – Floriana Koltuna (Vācija) un Sjiņas Vanas (Ķīna) – koncertu, kas sāksies plkst. 16. "Kopā sešu koncertu ciklā būs gan patīkamas atkalredzēšanās ar iemīļotiem māksliniekiem, kuru koncerti vienmēr ir svētki klausītājiem, gan arī iespēja pirmo reizi Latvijā atklāt spilgtu profesionālu mūziķu vārdus," sola Kultūras pils direktore Inita Andžāne.

"Kultūras pils gādājusi par īpaši izsmalcinātu un daudzveidīgu dažādu žanru koncertu programmu, kas būs interesanta tiem mūzikas cienītājiem, kuri ar prieku izbauda ne tikai skaņdarbus klasiskās interpretācijās, bet arī novērtē mūziķu veikumu, meklējot jaunu un neparastu skanējumu klasiskām vērtībām un pievēršanos jaunradei," stāsta I. Andžāne. Floriana Koltuna un Sjiņas Vanas klavierduets Latvijā viesojas pirmoreiz. Abi mūziķi ir daudzu nozīmīgu starptautisku klasiskās mūzikas konkursu un festivālu viesi un mākslinieciskie vadītāji Vācijā, Šveicē un Spānijā. Duets uzstājies prestižās koncertzālēs Eiropā, Ķīnā un citviet, sadarbojies ar nozīmīgiem orķestriem. Koncerta īpašais viesis būs mūsu pianists, daudzu starptautisko konkursu un Lielās mūzikas balvas laureāts Andrejs Osokins.

19. septembrī ar jaunu vērienu izskanēs koncertizrāde Es domāju uz Tevi – dziedātājas Ievas Paršas komponētās dziesmas ar Raiņa un Aspazijas vārdiem. Kopā ar viņu uzstāsies apvienības Dagda basbaritons Krišjānis Norvelis, altists Pēteris Trasuns, trompetists Jānis Porietis, pianists Aldis Liepiņš un sitaminstrumentālists Edgars Saksons, kora grupa un divas "mēnessmeitiņas" – Linda Vicinska un Māra Vaickovska. Sarunu vadītājs – Orests Silabriedis.

Programmā Dzīve kā kinokino kā dzīve 6. oktobrī tiksimies ar radošo trio – čellisti Margaritu Balanas, vijolnieci Kristīni Balanas un pianistu Andreju Osokinu. Cilvēka mūžs dažādu valstu filmu mūzikas stāstos – Nino Rotas, Marģera Zariņa, Jana Tīrsena, Andželo Badalamenti, Džona Viljamsa, kā arī Johana Sebastiāna Baha, Ferenca Lista, Sergeja Prokofjeva un Kloda Debisī kompozīcijas transkripcijās vijolei, čellam un klavierēm. Mūziķu sniegumu papildinās mākslinieka Jāņa Romanovska videoprojekcijas. 10. oktobrī koncertēs Žans Marks Folcs un Stefans Oliva no Francijas, klarnetes un klavieru duetā atskaņojot programmu Gershwin – veltījumu leģendārajam komponistam Džordžam Gēršvinam. 1. novembrī saksofonists Deniss Paškēvičs kopā ar Kopenhāgenas džeza mūziķiem prezentēs jauno CD, bet 10. novembrī Latvian Sound Quartet aicina uz Vīnes balli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja